11064
09:48 28.072016

У Мукачеві пройшов парад сажотрусів. ФОТО

Життя 2075

IMG_6672

Колоритне свято, яке вчора охопило все місто над Латорицею, вразило своєю оригінальністю та щирістю. Зазначимо, що хоч і проходить воно у Мукачеві вперше, проте на цю подію завітало чимало людей різного віку.

Підґрунтям для святкування параду сажотрусів стало День народження місцевої легенди та всіма знаного чоловіка Берталона Товта. Саме він став прототипом бронзової фігури щасливому сажотрусу, що знаходиться в самому центрі міста. Чоловік працював у мукачівському ЖРЕПі № 3 протягом більш ніж 50 років.. Цьогоріч він відзначив свої 67 років. Саме з цієї нагоди і відбулася цікава подія.

На святі розповідали про особливості його роботи, традиції ремесла, жартували, співали, грали, танцювали та куштували смаколики. Окрім того на події розіграли весілля, щоб розповісти учасникам параду про старе повір’я. Його суть полягає у тому, що колись зустріти на весіллі сажотруса було щастям. Бо ж він йшов попереду та очищував дорогу для молодят.

Також варто наголосити на тому, що окрім святкування Дня народження місцевої легенди учасники події мали змогу придбати смаколики, гроші від продажу яких йдуть на допомогу хворим дітям.

Іванна Бондарук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах