10963
18:25 25.072016

На Закарпатті зріс попит на закордонні паспорти

Життя 2778

9425 липня в Ужгороді відбулася колегія Головного управління Державної міграційної служби України в Закарпатській області, на якій аналізували результати діяльності за 6 місяці року.

Паспорт громадянина України у вигляді ID-картки отримали три з половиною тисячі юних закарпатців. Закордонним паспортом документовано 59 тисяч краян, що на 16 тисяч більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Прийнято до розгляду 116 клопотань про набуття громадянства України та оформлено 444 виїздів на постійне місце проживання в країни далекого зарубіжжя. Найпопулярнішими країнами для еміграції закарпатців є Угорщина, Чехія та Ізраїль.

Здійснювався ряд організаційних та практичних заходів, спрямованих на посилення контролю за перебуванням та пересуванням іноземних громадян на території України. На обліку Головного управління перебуває 1115 іноземців, які документовані посвідкою на тимчасове проживання. Більшість із цих іноземних громадян знаходиться на території Закарпаття у зв’язку з працевлаштуванням на підприємствах краю та роботою у релігійних організаціях. А постійно в краї проживають 2456 іммігрантів.

Начальник ГУДМС України в області Ігор Михайлишин довів до присутніх рішення останньої колегії ДМС України. Основна увага була приділена підготовці до набрання чинності нового закону, який стане початком масової видачі внутрішніх паспортів у вигляді ID-картки усім громадянам України. Передбачається, що до цього часу усі підрозділи міграційної служби будуть забезпечені робочими станціями для оформлення біометричних документів. Також наголошувалося на особистій відповідальності очільників територіальних підрозділів за організацію роботи відділів та контроль за роботою підлеглих працівників.

Ольга Поштак,

головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ ГУДМС України в Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві відкрили виставку відомих та маловідомих для загалу робіт Володимира Микити
13:03
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
Всі новини