10957
19:38 25.072016

У Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ чекають на майбутніх студентів

Життя 2916

Із 11 липня стартувала вступна кампанія і в Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ.

beregovo_01 — копия

Навчальний заклад ліцензовано Міністерством освіти і науки України для надання освітніх послуг, пов’язаних із одержанням вищої освіти на рівні кваліфікаційних вимог до молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста.

Цьогоріч абітурієнти матимуть можливість подати документи на чотири кваліфікаційних рівні: молодший спеціаліст, бакалавр, спеціаліст та магістр. Про це нам розповів Імре Сокал, відповідальний секретар приймальної комісії згаданого навчального закладу.

Майбутні молодші спеціалісти могли подавати документи з 11 по 20 липня до приймальної комісії інституту. Письмові іспити відбудуться в період між 21 та 27 липня.

Одразу на другий рік навчання вищого рівня можуть потрапити ті, хто цікавиться математикою та бухгалтерським обліком і при цьому успішно склав ЗНО з української мови, літератури й математики.

На денну форму навчання кваліфікаційного рівня «бакалавр» документи можна подати виключно в електронному вигляді через сайт  ez.osvitavsim.org.ua. Вступники мають змогу подати до закладу необмежену кількість заяв. У разі високих балів, здобутих на ЗНО, майбутній студент може заповнити заяви на всі запропоновані інститутом факультети.

У Закарпатському угорському інституті ім. Ф.Ракоці ІІ також є можливість дистанційного навчання. У такому разі документи подаються особисто. Для базової освіти обов’язкові результати зовнішнього незалежного тестування з української мови та літератури, а також двох інших предметів за вибором. Винятком є угорськомовний факультет, де враховуються тільки результати двох інших предметів, а третім результатом вважатиметься бал з іспиту «угорська мова», який вступники складатимуть безпосередньо у вищому навчальному закладі за вказаним розкладом між 21 та 27 липня.

Нововведенням є те, що одразу на другий рік навчання можуть вступити ті, хто вже отримав диплом молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста або магістра будь-якої іншої спеціалізації. Але в цьому випадку потрібно буде складати додаткові іспити на базі інституту.

Цьогоріч є можливість претендувати на навчання за спеціалізаціями: біологія, історія, угорська мова та література, українська мова та література – і в подальшому здобути диплом спеціаліста. Для цього потрібно буде скласти два внутрішніх іспити. 2016 рік є останнім для кваліфікаційного рівня «спеціаліст». Із наступного, 2017-го, диплом спеціаліста прирівнюватиметься до диплома магістра.

Слід зауважити, що вищий навчальний заклад «Закарпатський угорський інститут ім. Ф.Ракоці ІІ» спільно з іноземними вузами (на підставі укладених угод) оголошує прийом на навчання за неакредитованими освітніми програмами згідно з пунктом 6 статті 7 Закону України «Про вищу освіту».

Закарпатський угорський інститут ім. Ф.Ракоці II пропонує також ряд можливостей та навчальних програм для тих, хто не склав зовнішнє незалежне тестування. Отримати детальнішу інформацію можна на сайті закладу (http://www.kmf.uz.ua/).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах