10905
08:50 25.072016

Економічний факультет УжНУ – один з найкращих за рівнем міжнародної співпраці

Життя 6256

1В умовах інтеграції України у європейську спільноту міжнародна співпраця набуває все більшого значення. Розуміючи це, керівництво економічного факультету прагне йти у ногу з часом і організовувати роботу на факультеті з використанням міжнародного досвіду, що виявляється у міжнародних студентських та викладацьких стажуваннях, конференціях, культурно-ознайомчих поїздках та ін..

Вже 16 років у структурі економічного факультету існує Бізнес-центр, який займається професійною освітою як студентів, так і науковців. Тут розробляють бізнес-плани, проекти спільно з американськими та британськими університетами. А нещодавно з’явився ще один підрозділ: Tempus Innolab – інноваційна лабораторія, яка займається новітніми процесами і допомагає студентам осягнути інновації у світовій економіці. В рамках проведення досліджень студенти на кілька тижнів їздили до Білорусії, Великобританії та Естонії, де працювали при місцевих університетах та обмінювались досвідом з іноземними студентами.

Студенти останнім часом почали навчатися за програмою академічної мобільності (Erasmus+). Один з них нещодавно повернувся з Литви, а двоє студенток – з італійського університету Фоджія, де вчилися один семестр. З вересня запланований від’їзд двох студентів на навчання в Канаду.

У червні цього року делегація економічного факультету УжНУ відвідала факультет бізнес-економіки Братиславського економічного університету. Метою візиту було налагодження співпраці у напрямку обміну студентами магістратури та запровадження програми подвійних дипломів, а також наукова кооперація. У разі вдалих подальших переговорів студенти-магістри економічного факультету вже з нового навчального року зможуть вступити на безкоштовне навчання до Словаччини.

Факультет має хороші зв’язки й з іншим словацьким університетом – Кошицьким технічним університетом (економічний факультет на першому місці у рейтингу економічних факультетів Словаччини).

Минулого місяця на запрошення декана економічного факультету на Закарпатті побували представники Батумського національного університету ім. Шота Руставелі професори Паата Арошхідзе та Рамін (Мате) Тшинарідзе. У рамках цього візиту підписали двосторонній меморандум про співпрацю.

Також ефективним є співробітництво з університетами Угорщини, США, Великобританії, Польщі.

13256036_1699074573678310_7156124098997538676_n

Варто згадати, що робота на економічному факультеті проводиться у сфері не лише міжнародної співпраці, а й практичного навчання студентів. Так, серед заходів, що дозволяють студентам побачити й оцінити використання теоретичних знань на практиці та самим здобути певні практичні навики є:

  • навчальні практики, які включають екскурсії до провідних фінансово-банківських установ Закарпатської області;
  • конкурси на розробку PR-проектів для організацій м. Ужгород та області;
  • навчання-стажування при Центрі підвищення кваліфікації держслужбовців Закарпатської ОДА;
  • навчально-ознайомчі екскурсії на найбільші підприємства області та ін..

Доказом того, що навчання на економічному факультеті якісне та ефективне, є постійні пропозиції щодо заміщення вакансій, які подають керівництву економічного факультету та завідувачам кафедр роботодавці області. Таким чином студенти та випускники факультету постійно мають вибір вакансій з економічних спеціальностей і мають можливість влаштуватися на роботу, яка їм до душі.

2

Програми навчальних напрямків на економічному факультеті розроблені таким чином, щоб підготувати фахівців широкого профілю. Так, для прикладу, напрям «Економіка підприємства» включає в себе курси з маркетингу та менеджменту. Такий розподіл дає студентам більший вибір роботи та ширші перспективи.

Тому, якщо Ви або ваша дитина вирішили обрати економічну спеціальність, економічний факультет УжНУ саме для Вас!

13442178_1705800293005738_6962655523272003675_n

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини