99977
21:48 11.032020

Ужгород долучається до всеукраїнського проєкту «Озеленення України» – «1 000 000 дерев за 24 години»

Життя 4161

Меморандум про співпрацю сьогодні у Закарпатській облдержадміністрації підписав і міський голова Богдан Андріїв.

В.о. голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко зауважив, що присутні своїми підписами закріпили домовленість про співпрацю в рамках цього екологічного проєкту, наголосив, що підписання меморандуму свідчить про спільні цілі. Висловив сподівання, що це не буде одноразова акція.

«Цей захід має на меті популяризувати правильне поводження із зеленими насадженнями, сприяє мати не тільки зелені Карпати, а відвернути екологічні катастрофи», – додав голова Закарпатської облради Михайло Рівіс.

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, своєю чергою, відзначив, що міська рада також долучається до цього проєкту, акцію заплановано провести в Боздоському та Підзамковому парках, у парку Перемоги (Кірпічка). Долучаться й навчальні заклади, щоб діти теж могли висадити дерева, розуміли, наскільки це важливо для довкілля, для збереження екосистеми.

Ректор Ужгородського національного університету Володимир Смоланка додав, що до акцій також залучатимуть і студентів вишу, які й самі активно зголошуються, адже зацікавлені в протидії глобальному потеплінню, у розвитку екозберігаючих цінностей.

Загалом Меморандум про взаєморозуміння підписали представники Книги рекордів України, CEO Club Ukraine, Закарпатські облдержадміністрація та облрада, Закарпатське ОУЛМГ, Ужгородська міська рада, УжНУ, Оноківська ОТГ, «Ротарі клуб Ужгород», ТОВ «АВЕ Ужгород», ГО «Зелений Варош», ГО «Зелена планета», ГО «Мегасоціум», інші організації.

Висаджування дерев залежатиме від температури повітря в окремих районах Закарпаття, проте більшість міст та сіл області долучаться в день всеукраїнської акції – у суботу, 21 березня, щоб бути включеними до Книги рекордів Гіннеса. На Закарпатті акція матиме назву «З маленького деревця – зелені Карпати».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах