99943
12:33 11.032020

Неймовірна краса своїми руками: ексклюзивні прикраси від ужгородки Оксани Логінської

Життя 16157

Біолог за освітою та мисткиня за покликанням, тонка, чуттєва й ніжна натура – усе це про ужгородку Оксану Логінську. Її брошки, персні, сережки та кулони – справжні витвори мистецтва, у них вкладено серце та душу. Це помітно навіть неозброєним оком.

Тонка та дрібна робота, сповнена насичених та яскравих кольорів, помітний та незабутній стиль – ось що зацікавило нас в аксесуарах, створених талановитою пані Оксаною. Ще більше відкрилося під час спілкування з нею.

Стартувало її улюблене заняття з одного-єдиного фото, розміщеного в мережі Інтернет. Це був знімок сережок, які жінка зробила для себе. Вони дуже сподобалися друзям та підписникам Оксани Логінської, тож цей виріб одразу захотіли придбати.

«З того дня моє життя ніби розвернулося на 180 градусів. Я ніколи не думала, що могла б цим займатися. У той момент помер біолог і народився хендмейдер», – жартує жінка.

Тож створювати аксесуари пані Оксана почала всього три роки тому: «Люди мого покоління завжди були привчені щось робити, а для дівчинки це вважалось особливо важливим. Любов до роботи власними руками мені прищепили ще з дитинства. Коли моя бабуся робила штучні квіти для декору будинку взимку, я їй допомагала. Уміла все те, що мала вміти середньостатистична радянська дівчинка.

Не можу сказати, що в мене було багато навиків, коли я починала, бо тепер усе настільки швидкоплинне, що неможливо за всім встигнути. Є нові технології, матеріали, інструменти, нові вимоги до робіт, навіть до того, як ти позиціонуєш себе в соціальних мережах, що і як пишеш, як реагуєш на аудиторію та як вона реагує на тебе. На все це, виявляється, теж є мода. Я обрала для себе ніби золоту середину: ні з ким не вступати в затяжні дискусії, адже кожен має право на власне бачення. Це предмет його внутрішнього світу, а я поважаю смаки інших людей».

Майстриня закликає ніколи не лінуватися та завжди навчатися чогось нового – їй це подобалося завжди. Праця над собою для жінки є пріоритетом. Головне – визначити для себе, наскільки те чи інше заняття важливе особисто для вас.

«Якщо я розумію, що мені потрібно це зробити, відмовок не буває. Сяду і зроблю потрібну річ, і не важливо, скільки годин на це піде. Я прагну, щоб мої прикрасили приносили своїм новим власницям хороший настрій та позитивні емоції, – каже майстриня й веде далі: – Займатися хендмейдом не так просто, як здається, а в дечому цей шлях навіть складніший, адже ти не забезпечений постійним джерелом доходу, як на офісній роботі. Проте саме таке заняття дозволяє знайти вихід внутрішній енергії, яка так довго в мені сиділа. У мене творча родина: брат – професійний художник. Тому тема мистецтва в нашому домі завжди була присутня. Мій батько також мав хороший смак і звертав увагу на те, як і що я вдягаю. Подеколи, я навіть не усвідомлюю, а руки самі тягнуться й роблять чергову прикрасу.

Разом з тим є багато речей, яких потрібно вчитися з нуля, а опанувати їх повністю можливо лише, повторюючи багато разів. Наприклад, тепер я почала активно вчити англійську мову. Це аж ніяк не заважає мені робити щось руками й паралельно розвиватися. Для того щоб займатися хендмейдом, людині треба мати декілька важливих якостей, зокрема посидючість, працелюбність, уміння розбиратися в модних тенденціях, адже аксесуари підбирають під певний образ.

Водночас потрібно звертати увагу на те, що саме пропонують великі брендові магазини в цьому сезоні. Я не кажу, що повторю це один в один, але можу створити щось схоже, у тому ж дусі, щоб жінка почувалася особливою, маючи ексклюзивну річ, виконану в єдиному екземплярі. Я прагну, щоб коли клієнтки одягали мої прикраси, то відчували себе на всі сто на будь-якому заході. Такі речі дійсно створюють настрій, стимулюють тримати спину рівно, та й, напевно, впливають на якусь внутрішню дисципліну».

Пані Оксана розповідає й про інший бік хендмейду – повтори аксесуарів. Як і більшість майстринь, вона теж не дуже полюбляє цим займатися та прирівнює такий процес до обрізання крил: «Поряд з цим люди мають право обирати те, що їм подобається, а моє завдання зробити цю річ по-своєму особливою. Повтори певною мірою корисні й мені, адже виробляють майстерність, витонченість та досконалість, такі необхідні для дрібних деталей».

Майстриня каже, що в хендмейді теж є своя сезонність. Так, у період новорічно-різдвяних свят кількість замовлень зростає. Жінки частенько обирають нові прикраси під «корпоративний лук» – сережки, браслети чи брошки можуть стати цікавими елементами новорічного образу. Популярними є й китиці – прикраси у вигляді жмутка ниток, зв’язаних з одного кінця. Вони ніби створені стати доповненням неперевершеного вечірнього образу.

Відчуття стилю та точності до деталей можна використовувати в різних сферах. Так, Оксана Логінська застосовує свої вміння ще й у ландшафтному дизайні. Проте наразі її практично повністю поглинула робота над втіленням нових ідей у світі прикрас. Жінка переконана: самовдосконалюватися та розвиватися потрібно завжди. Тож бажаємо їй майстерності й натхнення!

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах