99912
12:33 10.032020

На Закарпатті зросла кількість хворих на ГРВІ та грип

Життя 4752

Більше ніж на 8 відсотків зросла кількість захворювань на ГРВІ та грип в області за минулий тиждень. Як повідомила обласний епідеміолог Вікторія Тимчик, до закладів охорони здоров’я з приводу респіраторних інфекцій звернулось 5291 особа. Відтак, показник захворюваності збільшися і становить 421,9 на 100 тисяч населення і нижче визначеного епідемічного рівня тільки на 2 %.

У порівняні з попереднім тижнем, приріст кількості захворілих реєструється в м.Мукачево, Виноградівському, Хустському, Іршавському, Рахівському та В.Березнянському районах.

Порогові рівні перевищені на 4 адміністративних територіях області, а саме в м.Мукачево, Виноградівському, Іршавському та Хустському районах.

Серед усіх захворілих діти до 17 років становлять 67,4% (3568 випадків), дорослі – 32,6% (1723 випадки). Більше 70% у структурі захворілих складають діти у Берегівському, Іршавському, Міжгірському та Виноградівському районах. Серед захворілих дітей найбільша кількість звернень спостерігається серед вікової групи 5-14 років (55,5% від усіх захворілих дітей).

Рівень госпіталізації становить 3,2%. Загалом по області отримало стаціонарну медичну допомогу 169 хворих, з них 77,5% становлять діти до 17 років. При дослідженні зразків матеріалу від хворих підтверджено циркуляцію вірусів грипу А, парагрипу та RS вірусу.

З метою попередження поширення гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу серед дитячого населення області тривають протиепідемічні обмежувальні заходи у вигляді призупинення навчального процесу у 1 дошкільному закладі Ужгородського району. На інших адміністративних територіях області навчальний процес відновлено.

Моніторинг за гострими респіраторними вірусними захворюваннями та грипом, протиепідемічні та профілактичні заходи в області тривають.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Великий Четвер: відбувся чин омивання ніг військовим і День священства
08:30
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Всі новини