99830
14:16 7.032020

В Ужгороді відбувся концерт «У нашім раї на землі»

Життя 7936

Днями Заслужений академічний Закарпатський народний хор спільно з «Пісочною феєю України» Оксаною Мергут (м.Хмельницький) подарували школярам і вчителям Ужгорода програму до 206-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Концерт «У нашім раї на землі» відбувся на сцені Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв і перетворився на справжнє театралізоване дійство – з піснями, танцями, поезіями, сольними виступами, сценами із музичної картини «Вечорниці» Петра Ніщинського. Ніжно й проникливо виконали дуетом відому пісню «Тихо над річкою» (муз.Порфирія Батюка, сл.Спиридона Черкасенка) заслужена артистка України Яна Садварій та Ольга Свида. Як завжди із захватом сприйняла публіка і провідного соліста Закарпатського хору, народного артиста України Петра Матія. Яскравими виступами запам’яталися також інші солісти, серед яких Василина Голянич, Анна Кохан, Сергій Андрусь, Еріка Конончук, Валерій Попович, Василь Матій, Віктор Грабовський. Та головними емоційними акцентами стали Шевченкові твори в поєднанні з дивовижними роботами гості з Хмельницького: глядачі, затамувавши подих, стежили, як завдяки її вправним рухам на великому екрані з’являлися все нові й нові образи, пейзажі, традиційні українські символи, портрет Кобзаря. На тлі цих живих картин неймовірно глибоко й пронизливо у виконанні ведучої хору Наталії Делеган прозвучала Тарасова «Розрита могила». Акторським талантом і художнім словом прикрасила програму також народна артистка України Лариса Білак.

Наприкінці виступу художня керівниця і головна диригентка Заслуженого академічного Закарпатського народного хору Наталія Петій-Потапчук тепло подякувала пані Оксані Мергут за співпрацю, а Ужгородській міській раді – за підтримку у проведенні концерту. У свою чергу хмельничанка із захопленням відгукнулася про цей творчий експеримент, адже вона теж вперше працювала на сцені разом із таким творчим колективом. Наразі художниця продовжила тур містами України з авторською пісочною історією під назвою «Тарасові секрети». Але будемо сподіватися, співпраця нашого колективу з цією мисткинею матиме своє успішне продовження.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах