99749
17:33 5.032020

В Ужгороді презентують результати роботи мистецького воркшопу «Втілити спонтанне, уявне»

Життя 3736

У вівторок, 10 березня, о 14:00 в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф.Потушняка відбудеться презентація результатів роботи другої арт-майстерні «Втілити спонтанне, уявне» в рамках проєкту «Бібліотека єднає людей», що реалізується програмою Tandem Ukraine.

Протягом двох днів в обласній книгозбірні панував справжній творчий мистецький хаос. Близько 40 учасників та учасниць дводенного воркшопу створювали колективне полотно за допомогою техніки оп-арту, а також спробували зобразити свій внутрішній світ та його реакцію на захищені і агресивні простори в українському суспільстві в індивідуальних роботах за методикою заплющених очей. Координували цей процес митець Данило Ковач та співорганізатори проєкту „Бібліотека єднає людей” – член правління ГО „Платформа міждисциплінарних практик Відкритий простір” (м. Київ) Юрій Кручак та завідувачка відділом проєктної та соціокультурної діяльності Закарпатської ОУНБ ім.Ф.Потушняка Євгенія Напуда.

Приходьте в обласну книгозбірню (пр.Свободи, 16) 10 березня о 14:00 на презентацію впорядкованого Данилом Ковачем полотна, яке створили учасники проєкту «Бібліотека єднає людей».

Довідково: Данило Ковач закінчив художній коледж імені А. Ерделі в Ужгороді і Львівську національну академіюмистецтв. Брав участь у багатьохперсональних і групових виставках, переможець міжнародних і українських конкурсів, стипендіат програми Міністра Культури i Національної Спадщини Республіки Польща “Gaude Polonia”.

Воркшоп “Втілитиспонтанне, уявне” є частиною проекту «Бібліотекаєднає людей», щореалізується в рамках програми Tandem Ukraine https://www.tandemforculture.org/programmes/tandem-ukraine/

Організатори проекту «Бібліотека єднає людей»: Платформа міждисциплінарних практик OpenPlace (Київ, Україна), Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека (Ужгород, Україна), Studio of Young Artists’ Association (Будапешт, Угорщина).

Євгенія Напуда,

завідувачка відділом проєктної та соціокультурної діяльності

Закарпатської ОУНБ ім.Ф.Потушняка

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах