99633
10:03 4.032020

У Хусті відбувся міський фестиваль-конкурс «Воскресни, писанко». ФОТО

Життя 7478

3-го березня у Хустському міському центрі позашкільної освіти “Сузір’я” відбувся шостий фестиваль-конкурс “Воскресни, писанко”. Мистецький захід проводиться з метою відродження, збереження народних традицій щодо виготовлення писанок, великодніх атрибутів декоративно-ужиткового мистецтва; виявлення і підтримки талановитої та обдарованої учнівської молоді.

Розпочався фестиваль-конкурс із урочистого відкриття у актовій залі, де зібралися найталановитіші юні писанкарі міста над Тисою. Протягом кількох годин учасники власноруч творили унікальні великодні шедеври, а журі, очолюване головним спеціалістом управління освіти, релігій та у справах національностей Хустської міської ради Світланою Косик, оцінювало презентовані на експозиції кожним навчальним закладом витвори своїх вихованців. Адже найкращі роботи представлятимуть наше місто на обласному конкурсі “Воскресни, писанко!”

“З кожним роком завдання журі, яке оцінює тематичні композиції, великодні дерева, ускладнюється, адже надзвичайно важко обирати найкращі роботи серед такого розмаїття витворів. Цьогоріч учасники конкурсу згідно з вимогами фестивалю представили оригінальні роботи, виконані в різних техніках: традиційні писанки, “дряпанки”, “мальованки”, “зернівки”, писанки, прикрашені бісером, виготовлені у техніці квілінг, із глини тощо. Без перебільшення, представлені роботи відзначаються високим художнім рівнем та творчою фантазією учасників”, – розповіла директорка Хустського міського центру позашкільної освіти “Сузір’я” Оксана Головко.

Голова журі Світлана Косик також відзначила, що з кожним роком зростає зацікавленість у конкурсі серед учнів, що не може не тішити освітян.

“Подібні конкурси неймовірно важливі для духовного розвитку підростаючого покоління, адже дітям змалку потрібно прищеплювати любов до традицій свого народу, бо це важливий елемент культурно-історичної спадщини. Я рада, що з кожним роком зростає кількість бажаючих брати участь у конкурсі. Цьогоріч особливо вразили експозиції учнів Хустської ЗОШ I-III ст.№4 та Хустської гімназії-інтернату, видно, що учасники потужно готувалися до представлення робіт, дотримуючись усіх вимог конкурсу. Особливо зацікавили авторські писанки з глини, на яких зображені унікальні дерев`яні церкви Хустщини, що є неоціненним скарбом духовної спадщини нашого народу”, – поділилася враженнями голова журі Світлана Косик.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини