99598
12:54 3.032020

У Закарпатській обласній бібліотеці відкрили творчу майстерню «Втілити спонтанне, уявне»

Життя 4159

2 березня в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка відбулась презентація вже другої творчої майстерні в рамках проєкту «Бібліотека єднає людей» під назвою «Втілити спонтанне, уявне».

Під час презентації відбулось знайомство з художником Данилом Ковачем, який запропонував спільно з учасниками створити перформанс у стилі оп-арту (оптичне мистецто). Художник відкрив для себе цей стиль у мистецтві завдяки закарпатському художнику-нонконформісту Павлу Бедзіру і вирішив працювати саме у цьому напрямку мистецтва.

«Для мене важлива техніка, якої мене навчив Павло Бедзір. Він часто приходив до мого батька. Ще дітьми ми з братом любили спостерігати як він малює у своєму блокноті ці дивовижні роботи у стилі оп-арту, який завжди був з ним», – поділився Данило Ковач. За словами молодого художника, Павло Бедзір навчав, що в оптичному мистецтві важливо відмовитись від зайвих думок, тобто малювати із закритими очима, створити певний хаос, а потім його впорядкувати.

«Мені цікаво спробувати цю практику оп-арту з громадою нашого міста. Я впевнений, що мистецтво має і терапевничний характер. Тому пропоную зануритися в природу хаосу, що народжується в уяві людини і упорядкувати його, малювати з закритими очима і з відкритими руками (з відкритим розумом) », – зазначив Данило Ковач.

Майстерня відкрита для широкого кола охочих і розпочне роботу 3 березня о 16:00 в обласній книгозбірні. Триватиме вона до 6 березня. А 10 березня у читальній залі бібліотеки відбудеться презентація напрацювань майстерні.

Довідка:

Данило Ковач закінчив художній коледж імені А. Ерделі в Ужгороді і Львівську національну академію мистецтв. Брав участь у багатьох персональних і групових виставках, переможець міжнародних і українських конкурсів, стипендіат програми Міністра Культури i Національної Спадщини Республіки Польща “Gaude Polonia”.

Воркшоп “Втілити спонтанне, уявне ” є частиною проєкту «Бібліотека єднає людей», що реалізується в рамках програми Tandem Ukraine https://www.tandemforculture.org/programmes/tandem…

Організатори проєкту «Бібліотека єднає людей»: Платформа міждисциплінарних практик Open Place (Київ, Україна), Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека (Ужгород, Україна), Studio of Young Artists’ Association (Будапешт, Угорщина).

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах