99496
18:00 29.022020

В Ужгороді глухонімі продавали прапорці України, щоб вижити. Фото

Життя 4838

Сьогодні, 29 лютого, на площі Театральній в Ужгороді двоє глухонімих чоловіків продавали прапорці України. Перехожим давали клаптик паперу з таким текстом: «Добрий день! Я нечуючий. Продаю, щоб вижити. Прапорець за 20 грн. Пишайся своєю країною!». Ті прочитавши, повертали і йшли у своїх справах. Мало хто купував.

На фото Микола Дорошенко

– Я бідний студент. Думаю, що на вечерю приготувати, – каже юнак у темно-зеленій куртці.

– Шкода чоловіка, куплю, хоча цих прапорців та різної української символіки у нашій квартирі повно, на кожній полиці і в кожній тумбочці, – говорить жінка років 60 і виймає з гаманця двадцятку.

Чоловікам показую посвідчення журналіста і жестом показую, що хочу сфотографувати їх. Той, що з руденькою борідкою, на вигляд має років 35, не погоджується. Іде у бік, підходить до перехожих.

Інший чоловік погоджується. На вигляд – 50 років. Має чорні вуса і акуратно підстрижену сиву борідку. В блокноті пишу два запитання: «Як звати? Звідки?». Напроти них чоловік пише «Коля», «Днепр». Виймає з кишені пенсійне посвідчення. Фото його. Читаю: Дорошенко Микола, 1968 року народження. Інвалід ІІІ групи загального захворювання. Той, що з руденькою борідкою, підходить до нас і жестом показує Миколі мовчати.

У Миколи купила прапорець. Жестом показав вдячність.

Поки робила записи до блокнота, чоловіки зникли з Театральної.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах