98866
18:55 16.022020

Ніхто не забутий: у Мукачеві пом'янули воїнів- інтернаціоналістів. Фото, Відео

Життя 3267
15 лютого  2020 року виповнилася 31-ша річниця виведення радянських військ з Афганістану. Вже траційно мукачівці провели мітинг – реквієм та панахиду  біля  пам’ятника воїнам- інтернаціоналістам. На ньому викарбувані імена 14  полеглих в Афганістані чоловіків, які родом з Мукачева та мукачівського району. 
Згадати про героїв до пам’ятного місця прийшли чимало містян, ветерани війни в Афганістані, представники духовенства та влади.

Мукачівський міський голова – Андрій Балога зазначив, що ми мусимо пам’ятати  про наших героїв.  “Вони зразково виконували обов’язок, який поклала на них держава і виконання яких є почесним конституційним обов’язком. Шановна мукачівська громада та наші почесні гості, ми зібралися разом з вами біля пам’ ятника  присвяченого чоловікам,   які за наказом вищого державного керівництва, колишнього СРСР зі зброєю в руках виконували свій конституцій обов’язок. Так, вони були далеко від рідної землі і вже давно не має тої країни, вище керівництво якої відправило їх на ту жорстоку війну. Але вони виконували обов’язок, який поклала на них держава  і багато з них не повернулися з війни, втративши найдорожче – життя!”, – зазначив очільник міста.
Звернувся міський голова і до тих ветеранів війни в Афганістані, які прийшли на мітинг, аби згадати полеглих воїнів. ” Ви зберегли відчуття  справедливості, відповідальності  та справжньої чоловічої дружби, ми вдячні вам за те, що ви разом з нами”, – сказав Андрій Балога.
Духовенство релігійних конфесій міста провело поминальну панахиду, а присутні вклонилися та поклали квіти  тим, хто мужньо та з гідністю виконував свій інтернаціональний обов’язок.
                                     Ірина Грабко
telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах