98619
11:24 13.022020

В Ужгороді пройшов перший чемпіонат із сімейних фінансів. Фото, Відео

Життя 3490

12 лютого на економічному факультеті УжНУ питання фінансової грамотності вивчали на чемпіонаті з сімейних фінансів, який провели уперше.

Учасники заходу показали свої знання щодо заощаджень та інвестицій, доходів родини і її витрат, ментальності процвітання. Змагалися за головний приз не лише студенти вишу, а й майбутні абітурієнти.

Юрій Кушнір, доцент кафедри «Економічної теорії» УжНУ організатор та ідейний натхненник чемпіонату розповів, що основний лейтмотивом зустрічі звісно є популяризація такого напрямку як фінансова грамотність.

«У школах більше не викладають «Економіку», а в університетах «Економічну теорію». Хоча вони є важливими для розуміння раціонального розподілу своїх фінансів та витрат у дорослому житті. Саме в нашому виші «Фінансова грамотність» викладається як дисципліна на декількох факультетах. Наразі ми боремося, щоб цей предмет був за вибором. У цьому семестрі 9 студентів медичного факультету виявили бажання вивчати «Фінансову грамотність», – зазначив викладач.

Щодо чемпіонату, то він складався з трьох турів та близько 36 питань. Учасники мали дати визначення певним термінам та обрати правильний варіант відповіді з переліку теоретичних запитань.

Призовий фонд змагань становив понад три тисячі гривень та безліч цінних призів – сертифікати від місцевих кав’ярень, заняття з боксу та шахів – тож змагатися було за що. Тож учасники чемпіонату змогли не лише перевірити свої знання, а й поповнити сімейний бюджет.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах