98497
08:48 10.022020

На Перечинщині стартував перший гастрономічний фест «Сімерківська свіжина».

Життя 3566

Мета фесту полягає у збереженні традицій гентешу на Перечинщині й популяризації багатої місцевої кухні

Фестиваль розпочався о 13 годині за київським часом. На захід зійшлося чимало відвідувачів та журналісти.

Цього дня тут змагалися на вправність аж 5 команд гентешів.

На столах під відкритим небом красувалися найсмачніші наїдки. Тут можна було скуштувати й ароматного бограчу, і гурок, і домашніх ковбасок, і шашлика, і печеної картоплі із квашеною капустою, і улюблений сегединський, і багато чого іншого.

Порцію ковбаски домашньої із тушкованою капустою і сегединським можна було купити за 30 грн. Бограч вартував біля 25 – 50 грн за порцію, кнедлі із сегединським – біля 25 грн. Глінтвейн – 20-25 грн.

Були й різноманітна випічка від місцевих газдинь та вино. Сувенірних смаколиків із логотипом села можна було теж прикупити.

Ну а справжнім ласункам припав до душі й оригінальний торт «із зеленою цибулею та перцем»

Пропонували місцеві газди і «файної паленки» із натуральних компонентів.

У фойє сільського клубу із нагоди урочистостей розмістився й оригінальний стенд зі світлинами колишніх сільських голів.

У ході фесту було також відкрито й відремонтоване приміщення тамтешнього фітнес-залу.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах