98479
22:44 8.022020

В Ужгороді розгорнувся фестиваль медовухи. Фото, Відео

Життя 5739

Хоч «Медовуха Фест» стартував ще учора, однак офіційне відкриття провели сьогодні, 8 лютого. Протягом трьох днів ужгородці та гості міста мають можливість скуштувати й придбати найрізноманітніший мед, продукти бджільництва, медові алкогольні напої й не тільки.

Тож фестиваль, організований Асоціацією пасічників Закарпаття розгорнувся поблизу історико-культурного центру «Совине гніздо».

Головна родзинка фестивалю – медовуха або ж медівка, медове вино – представлена в різних варіаціях: холодна та гаряча, вишнева, малинова. Медівка – медова горілка, міцністю 50-60 градусів. Фахівці запевняють, якщо приймати її у невеликих кількостях, по 25 грам, то ефект буде виключно лікувальним, адже мед завжди вважався цілющим, а погодні умови дозволяють та ніби закликають зігрітися та скуштувати міцних напоїв.

Зі святкової сцени до гостей фестивалю звернувся керівник Асоціації пасічників Закарпаття Володимир Лях. Він подякував усім причетним за підтримку та допомогу і закликав скуштувати представлену продукцію бджільництва, адже вона вирощена в рідному краї на цілющій землі.

В коментарі «Карпатському об’єктиву» Володимир Лях розповів, що цьогоріч на фестивалі представили свою продукцію близько 40 підприємців. Кращі бджолярі краю привезли до міста над Ужем широкий вибір медової продукції: пилок, прополіс, пергу, солодощі та навіть косметику на основі меду. Тож представлені вироби з меду привезли з Мукачівщини, Ужгородщини, Іршавщини, навіть з Хмельницької області.

Гостям «Медовуха Фест» пропонують скуштувати смачні закарпатські вина та глінтвейн, продукцію сироварень та найрізноманітніші види сирів: моцарелу, сулугуні, бриндзу, з додаванням овочів та трав. На прилавках підприємців представлено широкий спектр сувенірів та дерев’яних іграшок для найменших.

Гостей фестивалю розважають своїми виступами закарпатські вокальні колективи і частують стравами закарпатської кухні: бограчем, печеною картоплею, шашликом, смаженими реберцями та іншими смаколиками.

Працює на ярмарку і тематична фотозона, з обов’язковими атрибутами бджільництва – біля неї охоче фотографуються містяни.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах