98473
18:45 7.022020

Пам’яті Василя Юлійовича Скакандія

Життя 3099

Із гірким болем і сумом сприйняли жителі Закарпаття сумну звістку про те, що  6 лютого на 79 – му році життя після важкої хвороби обірвалась земна дорога народного художника України, члена Національної спілки художників України, Лауреата всеукраїнських та обласної премій – Василя Юлійовича Скакандія.

Василь Юлійович самобутній живописець і графік, видатний педагог  та один із найуспішніших послідовників закарпатської школи живопису, неперевершений ілюстратор книг видатних закарпатських письменників. Для нас і для прийдешніх поколінь залишив  багатющу творчу спадщину, в якій відтворена висока художня культура та бездоганний стиль.

Упродовж усього життя брав активну участь у міжнародних, всеукраїнських та обласних  виставках і пленерах. А його персональні виставки збирали великі зали поціновувачів не тільки в Україні, а й за рубежом.

Василь Юлійович Скакандій назавжди залишиться видатним майстром пензля,  яскравою особистістю і щирим патріотом України та рідного краю у  серцях і пам’яті всіх, хто знав його, хто працював і спілкувався з ним, усіх шанувальників його яскравої творчості, яка вплетена  едельвейсом  у нев’янучий  вінок вітчизняної культури та мистецтва.

 

 Голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, перший заступник голови – Йосип Борто, заступник голови Петро Грицик та весь депутатський корпус обласної ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини