98342
10:13 5.022020

У Виноградові вперше запровадили громадський бюджет

Життя 3224

У місті Виноградів вперше в історії відбудеться конкурс проєктів «Громадський бюджет». Відповідне рішення ухвалила Виноградівська міська рада на сесії, що відбулася в середині січня.

Вже з 1 березня розпочинається прийом проектів на 2020-й рік, який триватиме до кінця місяця. Загальний бюджет конкурсу в цьому році становить 600 тисяч гривень. За правилами конкурсу проєкти мають право подавати повнолітні жителі Виноградова, які зібрали на підтримку своєї ідеї 25 (для малих проєктів – фінансування до 100 тисяч гривень), або 50 (великий проєкт – фінансування до 500 тисяч) підписів містян. Після погодження спеціальної координаційної ради при міськраді проєкти допускаються до голосування.

В ході підготовки громадського бюджету Виноградівську міськраду консультував керівник Закарпатського регіонального офісу Програми «ULEAD з Європою» Микола Сюсько. «Ми вже надавали ряд консультацій для об’єднаних територіальних громад, міськрад, які вирішили впровадити в себе громадський бюджет, – розповів Микола Сюсько. – Громадський бюджет – це не просто можливість відкрити новий майданчик в місті чи облаштувати благоустрій. Насамперед, це дуже важливий крок для розвитку місцевого самоврядування та активізації громадського суспільства, налагодження зв’язку між місцевими владами та жителями. Було дуже приємно, коли Виноградівська міська рада звернулася до Регіонального офісу з проханням про консультацію з цього питання. Користуючись такою нагодою, пропоную й іншим ОТГ та іншим органам місцевого самоврядування впроваджувати громадські бюджети. Ми ж зі свого боку готові надати будь-яку необхідну допомогу».

Нагадаємо, Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах