98226
17:43 1.022020

Після рейдових перевірок у 2019 році в Закарпатті було складено 2655 актів перевірки про автомобільний транспорт

Життя 3085

30 січня 2020 року під головуванням директора департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування, місцевого значення та житлово-комунального господарства облдержадміністрації – керівника робочої групи Едуарда Маляра відбулося засідання обласної робочої групи з питань функціонування ринку пасажирських автомобільних перевезень.

На засіданні також були присутні представниками управління Укртрансбезпеки у Закарпатській області, управління патрульної поліції у Закарпатській області, управління Держпраці в Закарпатській області, Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, Головного управління ДПС у Закарпатській області.

У ході засідання було обговорено питання про результати проведеної протягом 2019 року роботи, шляхи врегулювання проблемних питань із виведення з ринку пасажирських перевезень перевізників, які здійснюють перевезення пасажирів поза межами правового поля на території області, та визначено напрями подальших спільних дій.

Як зазначив начальник Управління Укртрансбезпеки у Закарпатській області Сергій Слободянюк, за результатами проведених протягом 2019 року рейдових перевірок було складено 2655 актів проведення перевірки додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт. На перевізників, які працюють поза межами правового поля (нелегалів), було складено 128 протоколів про адміністративне правопорушення. Управлінням Укртрансбезпеки у Закарпатській області сформовано список перевізників, які здійснюють перевезення пасажирів поза межами правового поля на території Закарпатської області, який включає 54 особи із зазначенням транспортних засобів та маршрутів. Перевірено 10765 транспортних засобів, внаслідок чого виявлено 7912 порушень законодавства про автомобільний транспорт. На підставі виявлених порушень винесено 7545 постанов у сумі 5793,1 тис. грн, до державного бюджету перераховано 4333,7 тис. гривень, зазначив керівник відомства. При здійсненні габаритно-вагового контролю було виявлено 47 фактів перевищення габаритно-вагових параметрів, нараховано плату за проїзд великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування у еквіваленті 7542,98 євро, сплачено 192355,20 грн.

Заступник начальника управління патрульної поліції у Закарпатській області Департаменту патрульної поліції Ігор Щербанич зазначив, що у ході роботи у спільних рейдових перевірках протягом 2019 року було складено 196 адміністративних матеріалів щодо водіїв, які здійснюють пасажирські перевезення, а також чотирнадцять адміністративних матеріалів на посадових осіб за порушення вимог чинного законодавства.

Заступник голови Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Василь Граб поінформував, що за результатами перевірок п’ятьом перевізникам надано рекомендації про припинення дій, які містять ознаки порушення вимог законодавства про захист економічної конкуренції.

За підсумками засідання керівником групи Едуардом Маляром акцентовано увагу на обов’язковому дотриманні графіку роботи спільних мобільних груп, який затверджено облдержадміністрацією, та участі у проведенні перевірок всіх представників, які входять до робочої групи. Для забезпечення своєчасного інформування керівництва облдержадміністрації Едуард Маляр наголосив про обов’язковість надання щомісяця департаменту всіма відомствами, які входять до складу робочої групи, інформації про проведену роботу.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах