96939
17:42 26.122019

Ужгородський Малий Галагов номінуватимуть на включення до світової спадщини ЮНЕСКО

Життя 8205

Сьогодні, 26 грудня, в Закарпатській ОДА відбулося засідання Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини.

Найперше члени ради заслухали інформацію про робочу групу з номінації до світової спадщини ЮНЕСКО кварталу Малий Галагов в Ужгороді. Після предметного обговорення було вирішено спільно з фахівцями визначити алгоритм подальших дій. Найперше – слід зафіксувати об’єкти, що відносяться до охоронного спадку, затвердити вичерпний список будівель, ландшафтних перетворень та інженерних споруд кварталу, зведених у міжвоєнний період, які найближчим часом необхідно внести до переліку об’єктів культурної спадщини.

Ольга Травіна наголосила на необхідності з’ясувати балансоутримувачів усіх будівель, які будуть внесені у список, а також розпочати роботу з підготовки історичних довідок про кожну споруду.

Відтак члени ради взяли до відома інформацію департаменту культури про хід реалізації проекту з реставрації Невицького замку, доручили розробникам переробити Паспорт опорядження фасаду будівлі міської клінічної лікарні в Ужгороді та на основі зауважень зробити проект реставраційного ремонту будівлі житлового будинку за адресою м. Ужгород, вул. Духновича, 23.

Наступне засідання ради вирішили провести 2 січня наступного року, повідомляє пресслужба ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах