96834
14:47 22.122019

Першачки Ужгородської школи №6 стали екоагентами

Життя 9118

Нетипове заняття на екологічну тематику провели у так званій молодшій школі №6 в Ужгороді. Там двоє першачків, Амеліна та Іван, розповідали однокласникам те, що дізналися на екошколі “В гармонії з природою”.

Діти поділилися з друзями своїми переживаннями щодо пластикових трубочок, які нерідко стають причиною загибелі черепашок в океані. Говорили й про інших морських жителів, які страждають від шкідливого впливу сміття.

“У такому віці діти дуже довіряють один одному. А тому зустрічі у форматі, коли основним доповідачем є дитина, а дорослий ніби лише доповнює і допомагає, – дуже ефективні. Ми прагнемо донести дітям, що глобальну проблему самотужки повністю вирішити ми не можемо, але ми маємо намагатися робити маленькі кроки, бути крапельками, які наповнюють океан свідомих і відповідальних за своє майбутнє”, – пояснила керівниця екошколи “В гармонії з природою” Альона Булина.

Альна Булина розповіла, що заняття у екошколі для всіх охочих є безкоштовними, адже до добрих ініціатив долучаються благодійники. Зокрема, упродовж останнього року підвищувати екосвідомість маленьких закарпатців допомагає один з місцевих банків.

Аби зменшити використання пластику в побуті, дітям у ЗОШ №6 було запропоновано використовувати екоторбинки та екомішечки для продуктів. Цього разу малята вирішили, що напередодні свят їм дуже потрібні мішечки для цукерок та мандаринів.

«Ми з дітками часто спілкуємося на теми збереження природи і турботу про довкілля. Нещодавно у нас був тиждень екомоди. Діти створювали одяг з природних матеріалів. Ми вчимо їх сортувати сміття. У школі встановлені контейнери для збору паперу і пластику. Такі екозаняття дуже важливі і корисні. Одна справа говорити про шкоду поліетилену, інша — розмалювати екоторбинку і піти з нею до магазину. Для дітей цінне все, що вони зробили власноруч. Тому, я впевнена, що вони використовуватимуть мішечки і розповідатимуть усім про шкідливість пакетів», – прокоментувала вчителька Олена Музика.

Оскільки майстер-клас з декорування мішечків від творчої майстерні «пТашка» пройшов “на ура”, то активісти громадської організації “Щасливі діти” сподіваються, що цей добрий вірус екосвідомості ширитиметься Закарпаттям все активніше.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах