96755
14:58 19.122019

У ході благодійного марафону «Святий Миколай – у кожному з нас» хворим діткам зі Свалявщини вже зібрали близько 120 тисяч гривень

Життя 6672

17 грудня у Сваляві відбувся другий, організований відділом освіти Свалявської райдержадміністрації етап благодійного марафону «Святий Миколай – у кожному з нас» метою якого є збір коштів на лікування двох маленьких мешканців курортного регіону Закарпаття: однорічної Анічки Брудняк (д-з: атрезія жовчовивідних шляхів) та шестирічного Миколки Сурмая (д-з: ДЦП зі спастичним тетрапарезом).

З самого ранку біля районного БК раз-по-раз з’являлися то машини з ящиками, що по вінця були наповнені новорічною хенд-мейд атрибутикою, то групи дітей зі сценічними костюмами в руках. А навідалися вони сюди заради того, аби вже пообідньої пори приміряти на себе образ Чудотворця змогли усі вихованці загальноосвітніх закладів Свалящини.

Згодом тут почалося справжнє «нашестя»: мешканці та гості міста з’їжджалися-сходилися, здавалося, з усіх усюд щоб своєю благодійною гривнею підтримати малечу

Втім, воно й не дивно, адже «Ярмарку добра» під керівництвом відділу освіти, зокрема і його начальника – Едіти Грабар – влаштували просто на вулиці. Штучні ялинки, підвіски, сніговички, сніжинки та неймовірної краси будиночки відвідувачам пропонували купляти аж до пізнього вечора. Ну а поки одні хлопчики й дівчатка «змагалися» за кількість виторгу, інші ж долучалися до витонченого світу творчості як то кажуть «в натурі» – беручи участь у майстер класах по виготовленню мистецьких подаруночків. А ще для малечі організували інсценівки, танцювальні флешмоби, солодкий стіл і навіть – фотосесію, аби лишень створити диво там, де на нього терпляче чекали маленькі Анічка та Миколка. І знайте що? Разом школярикам таки вдалося стати справжнісінькими чародіями – за кілька годин вдалося наторгувати 31 тис гривень.

Та ця звітність – підсумки другого етапу благодійного марафону «Святий Миколай – у кожному з нас», а почалося все із посту у соціальній мережі ФБ трьох чарівних дівчат: ідейних натхненниць клубу креативного розвитку для дітей, підлітків та їх батьків Solva Kids-club – Олександри Поцко та Ірини Гуцул, ГО «Сольва-прогрес» – Маргарити Загуменнової. Саме вони звернулися до авдиторії із закликом долучитися до благодійного інтернет-аукціону із однойменною назвою. Відтак свої послуги у якості «лотів» заради благодійності презентували кілька підприємців, до яких згодом долучився і генеральний директор ДП «Санаторій «Квітка Полонини» ТОВ «Сузір’я» Павло Ганинець. Чоловік не тільки виставив у якості лота одну з оздоровчих процедур очолюваного ним санаторію, але й запропонував провести у стінах оздоровниці другу частину ярмарки-продажу, що стартує у ДП «Санаторій «Квітка Полонини» ТОВ «Сузір’я» 19 грудня.

Та на чуйність людських сердець мають надію не лише маленькі Миколка Сурмай та Анічка Бруняк, а й 4-річна Євгенія Печунка у якої діагностували рак крові (гостру лімфатичну лейкемію)

«Якщо біду не виходить здолати поодинці, то обов’язково вдасться зробити це гуртом. Знаю це, адже подібні заходи благодійності організовуються нами вже не вперше, і дуже сподіваюся що і цього разу історія добра матиме щасливий кінець» – коментує Едіта Грабар.

На щасливий кінець своїх історій сподіваються і маленькі янголятка:

Анічка Бруняк: 5168 7574 0717 1257 (Маріанна Бруняк – мама)

Євгенія Печунка: 4149 4390 0100 0391 (Іван Печунка – батько)

Миколка Сурмай: 4149 4991 3440 4373 (Сурмай Аліна – мама)

Наталка СОЛЬВА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах