96658
08:46 19.122019

В Ужгороді відбувся круглий стіл «Кожній дитині – родину!»

Життя 2875

18 грудня у приміщенні ректорату УжНУ відбулося засідання круглого столу «Кожній дитині – родину!», що його організувала служба у справах дітей облдержадміністрації.

Участь у заході взяли заступник голови ОДА Ольга Травіна, начальник служби у справах дітей Світлана Якімеліна, виконавчий директор ГО «Неємія» Тетяна Мачабелі, керівник ГО «Батьківський захист», співавтор навчальної програми «Морально-ціннісні аспекти формування навиків здорового способу життя в старших підлітків» Олександр Соляник; батьки-вихователі, прийомні батьки та начальники служб у справах дітей РДА та міськвиконкомів.

Подібні засідання проводяться службою у справах дітей облдержадміністрації щороку, (починаючи з 2008-го). Батьки-вихователі, прийомні батьки мають змогу познайомитися із змінами в законодавстві, поділитися досвідом виховання дітей в сім’ях, обговорити проблемні питання, отримати фахову консультацію. Цьогоріч батькам-вихователям та прийомним батькам було представлено Регіональний план заходів із реформування системи інституційного догляду та виховання дітей у Закарпатській області на 2019-2026 роки.

Зазначалося, що нині на Закарпатті мешкає 2128 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Більшість з них охоплено сімейними формами виховання. В області функціонують 46 дитячих будинків сімейного типу та 50 прийомних сімей. У поточному році створено три дитячі будинки сімейного типу та одну прийомну сім’ю. До дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей влаштовано 45 дітей.

Учасники засідання прослухали і обговорили виступ О.Соляника «Як порозуміти руйнівну поведінку своїх дітей та вплинути на їх вибір», повідомляє пресслужба ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах