96615
12:49 18.122019

На Берегівщині передали ще одну модернізовану амбулаторію сімейної медицини. Фото. Відео

Життя 3913

Амбулаторія сімейної медицини села Косонь, Берегівського району забезпечує надання медичних послуг понад 2200 жителям. Персонал закладу нараховує усього 5 осіб. Так, завдяки фінансуванню проєкту в будівлі амбулаторії вдалося замінити вікна та двері, підлогу, провести теплоізоляцію, внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи, замінити дах та електромережу.

Модернізацію будівлі здійснено за підтримки уряду Угорщини в рамках проєкту «Підтримка закладів охорони здоров’я на Закарпатті» у співпраці з благодійними фондами «Габора Бетлена» та «За Закарпатський угорський інститут» у 2019 році.

Іштван Дєбнар, консул дипломатичної місії Угорщини у місті Берегово привітав присутніх з такої чудової нагоди – передачі ще одного оновленого медичного закладу, що слугуватиме на благо місцевого населення: «Я радий, що уряд Угорщини теж зміг долучитися до цього проєкту та допомогти в реконструкції закладу. Дякую всім ініціаторам та робітникам, що привели будівлю до теперішнього сучасного вигляду. Лікарям бажаю витримки для нелегкої праці та професійних успіхів».

Голова ГО «ТУКЗ – КМКС» та голова благодійного фонду «За Закарпатський угорський інститут», Василь Брензович розповів, що будівлю реконструювали трохи раніше, однак урочисту передачу провели тільки тепер.

«Наразі в державі проходить реформування медицини і амбулаторії сімейної медицини отримали більше повноважень та відповідальності. Хоча ми бачимо, особливо в сільській місцевості, що будівлі таких медзакладів потребують реконструкції та оновлення матеріально-технічної бази. Завдяки нашому проєкту вдалося оновити 16 амбулаторій у Берегівському районі. Тож тепер пацієнтів зустрічатимуть не лише привітні лікарі, а ще й хороші умови», – повідомив Василь Брензович.

Іштван Петрушка, голова Берегівської районної адміністрації повідомив працівникам медичного закладу ще одну радісну новину – уже через 10 днів вони отримають у своє користування новенький автомобіль марки «Renault». Він забезпечить надання якісної та своєчасної медичної допомоги усім жителям населеного пункту, адже лікар зможе в будь-який час доби доїхати на виклик до пацієнта.

Голова Берегівської районної ради Йожеф Шін, звернув увагу на значні зміни, що відбулися за останні 20 років, адже у той час у косонській амбулаторії був великий медперсонал, однак умови – жахливі: «Зараз ситуація кардинально змінилася, що ще раз показує нам – в кожного періоду є свої плюси та мінуси. Проте найважливішим завжди буде якісне надання медичних послуг, що напряму пов’язане з матеріально-технічним забезпеченням».

Після теплих слів подяки працівники амбулаторії провели гостям невелику екскурсію стінами закладу та розповіли про свої успіхи.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах