96426
12:00 16.122019

Зимовий благодійний бал у Хусті об’єднав волонтерів із різних міст Закарпаття. ФОТО

Життя 7715

“Для тебе – зерня, для мене – ціле життя” – самі ці слова стали незмінним лейтмотивом вкрай важливої, доброчинної події – Зимового благодійного балу, який традиційно відбувається у Хусті 13 грудня – у день святого апостола Андрія Первозванного.

Історія заходу розпочалася три роки тому за ініціативи хустянки, на той час голови студентської ради міста, Мирослави Шемоти. Дівчину у добрій справі підтримали Хустська міська рада, зокрема управління культури, молоді та спорту, а також благодійники. Відтоді за доброю традицією гостей приймає вишукана зала ГРК “V&P.”

З кожним роком до заходу долучається все більше небайдужих – з добрим серцем та щирою душею – хустян, адже його мета – допомогти онкохворим діткам у боротьбі з недугою.

Цьогоріч під час балу збирали гроші на допомогу дворічному Васильку Біровашу з Вишкова, що бореться з раком нирки, дев’ятирічній Анюті Цьока із Сокирниці, яка вже чотири роки долає гостру лімфобластичну лейкемію та Яні Кут із Хуста, у якої виявили рак лімфатичної системи.

Доброчинний захід активно підтримали волонтери з різних міст Закарпаття. Потужною командою, у якої на рахунку чимало добрих справ, приїхали до Хуста мукачівці, зокрема: Катерина Легерда, волонтерка і організаторка багатьох благодійних заходів, Світлана Дворніченко, (керівник благодійної організації “Золоте серце – благодійна ініціатива”), Ольга Пінке (“Товариство Обітниця”), Вікторія Швардак (“Перший благодійний бал у Мукачеві”), лікар-онколог Ольга Лукач та інші.

Завітали на бал і вихованці адаптаційного будинку “Обітниця”, які протягом тижня спеціально для цієї події власноруч готували різдвяні смаколики, медовники та святкові новорічні прикраси, щоб виставити їх, як лоти, на благодійному аукціоні. Свої творчі шедеври представили на продаж й учні Хустської спеціальної ЗОШ-інтернату для дітей зі зниженим слухом (директор Богдан Деленко), а також багато відомих митців, майстринь хендмейду, ексклюзивних прикрас тощо.

Кожен із гостей мав що сказати, адже ці люди протягом багатьох років переймаються долею онкохворих діток, недарма їх називають янголами-охоронцями закарпатської малечі. Особливо зворушливими були слова надзвичайно мужньої жінки – мами маленького янгола Іллюші Катерини Попадинець із Мукачівщини, яка закликала дякувати Богу за кожну прожиту хвилину, адже життя – це найбільший дар, радіти успіхам дітей, ніколи не опускати руки й завжди вірити в краще.

Окрім студентства, громадськості, інтелігенції міста, у заході взяли участь представники міської та районної влади.

“Відрадно, що у Хусті є така активна молодь, що скеровує свій запал на добрі справи. Для міста над Тисою благодійні заходи є традиційними, радо підтримуємо подібні ініціативи, добре розуміючи, наскільки вони важливі для людей”, – прокоментував постійний гість події, заступник Хустського міського голови-керуючий справами міськвиконкому Василь Сабадош.

Із вдячними словами до організаторів та всіх небайдужих, хто долучився до благодійності, звернулися пастор християнської церкви Віталій Маринець та інші гості.

Вечір вдався неймовірно вишуканим та цікавим, адже поєднав живу інструментальну музику у виконанні неперевершеного інструментального квартету “Soft-musik” (кер.Оксана Нодь), чарівні звуки саксофона відомого музиканта – гостя з Ужгорода Григорія Чепури, віртуозну гру піаністки з Мукачева Ілони Барти, чутливий вокал чарівних Альони Маринець та Агнети Петенко. Відкриттям року для багатьох меломанів став гурт учнів професійного ліцею “Фаєр ту бент”.

І звісно, що жоден бал не обходиться без вишуканих вальсів. А їх виконували талановиті вихованці танцювального клубу “Еліт”. Родзинкою ж танцювального наповнення став майстер-клас із аргентинського танго від заслуженого тренера України, судді вищої категорії, президента Закарпатського обласного осередку Асоціації спортивного танцю України Владислави Костак.

Насичена концертна програма завершилась благодійним аукціоном, який дав змогу зібрати на лікування онкохворих діток 93тисячі 900 грн, 300 доларів та 200 євро.

До слова, лоти, які не знайшли свого власника на балу, буде продано під час інтернет-аукціону.

Без сумніву, пережите й почуте на благодійному балу вразило серця всіх присутніх і наповнило їх єдиним найзаповітнішим бажанням: щоб усі діти були здоровими, а їхні батьки – щасливими та усміхненими.

Тож творімо добро разом, щедро сіймо любов там, де найбільше цього потребують, адже це – єдиний скарб, що після поділу тільки примножується.

Богдана КЛЕКНЕР, фото Михайла КОВАЧА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті затримали таксистів-переправників
11:28
Мукачівець побив незнайомця і відібрав телефон, а миколаївчанка у закарпатки – сережки
09:53
Із якими проблемами стикаються закарпатці з особливими потребами
09:25
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, буде частково обмежено рух транспортних засобів
09:12
«Пам’ятна записка / Pro memoria» – виставка учасників «Резиденції Вибачте Номерів Немає» відкрилася в Ужгородському скансені
08:50
У Центрі медико-соціальної реабілітації дітей ім. Святого Михаїла в селі Ратівці відкрили кабінет галотерапії
08:32
У Мукачеві влаштували змагання юних рятувальників-пожежників
17:20
На Закарпатті почала квітнути Долина нарцисів
17:02
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румунією переправників з клієнтами
16:22
На Хустщині піротехніки ДСНС знищили давній боєприпас
16:03
Всі новини