96227
19:09 12.122019

Три школи Виноградівщини модернізовано завдяки проєкту «Східного партнерства». Фото, Відео

Життя 2902

Сьогодні, 12 грудня, в селах Форголань, Дюла та Велика Паладь Виноградівського району провели урочисті заходи з нагоди офіційної передачі виконаних робіт в рамках проєкту «Східне партнерство в Україні 2019 – співробітництво з розвитку на Закарпатті». Модернізацію будівель здійснено за фінансової підтримки Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини.

Навчальні заклади отримали нові вікна, двері та інші необхідні ремонті роботи. Тож під час заходу в селі Форголань, директорка школи, Єва Біров, щиро подякувала за такі позитивні зміни в життєдіяльності навчального закладу: «Можна сказати, що ми ніби в новій будівлі, адже заміна віконних конструкцій для нас була вкрай необхідною. Протягом зимового періоду, минулого року, діти змушені були сидіти в класах при температурі 10-12 градусів – все це через старі вікна та двері».

Наразі в школі навчається 80 учнів не тільки з Форголані, а й з навколишніх населених пунктів. Школа не є великою, адже в селі проживає усього 500 осіб, однак її вихованці завжди гідно представляють навчальний заклад як на районних, так і на обласних олімпіадах.

Матяш Сіладі, Генеральний консул Угорщини в Берегові розповів, що вже встиг поцікавитися успіхами школи і може тільки похвалити як учнів, так і педагогічний колектив за щоденний вклад у розвиток освіти краю.

«Це найбільша цінність для школи, якщо її відвідують навіть діти з інших населених пунктів. Бажаю, щоб такий гідний рівень зберігався й надалі. В сучасному світі талант та знання є необхідними для досягнення успіху в житті, а що ж допомагає цим якостям розвиватися? Звісно ж школа. Тому важливо, щоб наші діти навчалися в хороших умовах, які б тільки сприяли засвоєнню нових знань. В цьому допомагає проєкт «Східного партнерства», який вже не один рік функціонує задля хороших цілей», – додав дипломат.

Перший заступник голови Закарпатської обласної ради, заступник голови ГО «ТУКЗ – КМКС», Йосип Борто зазначив, що така інвестиція в освіту та добробут наших дітей є вагомою та потрібною не лише для цієї школи, а й для багатьох інших.

«Ми завжди намагаємося допомогти, і надалі робитимемо усе можливе для покращення життя закарпатців. Такі інвестиції в освіту та добробут краян слугують тільки позитивом, та відкривають перед підростаючим поколінням нові перспективи. Адже ви, школярі, коли виростете, зможете стати будь-ким, завдяки старанню та плідній праці, яка починається ще у шкільні роки. Саме у школі ви отримаєте базу, яка допоможе вам у дорослому житті», – поділився з присутніми Йосип Борто.

Він також висловив подяку уряду Угорщини за всебічну підтримку та сприяння в реалізації різноманітних проєктів на території краю, за співпрацю і допомогу благодійному фонду «За Закарпатський угорський інститут» та громадській організації «ТУКЗ – КМКС».

Учні школи подякували гостям старанно підготованою концертною програмою з виконанням пісень та декламуванням віршів.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах