96141
14:04 11.122019

Круглий стіл: Уповноважена з прав людини завітала до Мукачівського прикордонного загону. ФОТО

Життя 10758

11 грудня в Мукачівському прикордонному загоні відбувся моніторинговий візит Уповноваженої з прав людини – Вікторії Швардак. На зустрічі були присутні: начальник Мукачівського прикордонного загону – Ігор Доменюк, начальник Чопського прикордонного загону – Руслан Цапюк, начальники відділу адміністративно-юрисдикційної діяльності штабу Мукачівського та Чопського прикордонного загонів, Костянтин Рукін та Курдельчук Сергій.

Приурочили круглий стіл до міжнародного дня прав людини, який у світі відзначають 10 грудня. Під час розмови мова йшла про вивчення стану речей, що стосуються прав людини. Зокрема права біженців, які потрапляють в пункти тимчасового тримання.

“Наші перевірки будуть проводитися без попередження. Тому зараз ми можемо зазначити ті моменти, на які будемо звертати увагу під час перевірок. По-перше, це умови та строки тримання, вони мають бути належними та не перевищувати трьох діб. В іншому випадку має бути рішення суду. Також важливим питанням є харчування. Адже до вас потрапляють особи, яких затримують з малолітніми дітьми”, – зазначила Вікторія Швардак.

Окрім цього, Уповноважена з прав людини в Закарпатській області наголосила, що завітала дізнатись про дотримання прав не тільки утриманих осіб, але й самих військовослужбовців обох прикордонних загонів, військослужбовців строкової служби, контрактників. Зокрема: своєчасні виплати заробітної плати, право на отримання житла, дотримання умов праці та інше.

Щодо нелегальних мігрантів, то для ЗМІ провели невелику екскурсію та показали умови в яких вони перебувають. Як зазначила, прес-секретар Мукачівського прикордонного загону – Леся Федорова, за останній рік було затримано 130 нелегальних мігрантів.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах