95945
13:14 6.122019

В УжНУ відзначили річницю Збройних сил України. ФОТО

Життя 6684

У п’ятницю, 6 грудня, українці відзначають День Збройних сил України. Саме цього дня 26 років тому парламент ухвалив Закон України “Про Збройні сили України”, яким встановлювалося це свято.

У військових частинах цього дня відбуваються урочисті збори, церемонія вручення державних нагород та святковий концерт.

З нагоди свята на військовій кафедрі УжНУ відбулися урочистості в яких взяли участь студенти, викладачі, випускники, а також гості.

Варто зазначити, що кафедра військової підготовки за період свого існування підготувала понад півтисячі офіцерів запасу. Більшість її студентів несуть службу в ЗСУ та інших військових формуваннях України. Пишається кафедра і своїми випускниками, які брали участь у війні на Сході країни.

Тож під час урочистостей завідувач кафедри, полковник запасу Василь  Олійник підбив підсумки навчання та нагородив почесними грамотами студентів, а також навчальні підрозділи. Відтак студенти представили свій привітальний флешмоб, в якому висловили свою повагу та вдячність усім причетним до цього світа, а головне – хлопцям, які боронять нашу державу на Сході. 

Не обійшлося і без слова вдячності від випускників кафедри для яких навчання дало прекрасний старт для військової кар’єри.

– Я хочу побажати вам наснаги, відсутності боязні проявляти ініціативу, цікавитися політичним життям країни в якій ви живете. Для цього потрібно читати законопроекти, досліджувати, вникати в усе – тільки так ви зможете себе знайти. Я свій вибір зробив. Підписав контракт із сухопутними військами України, 128-мою окремою гірсько-штурмовою бригадою. Планую саме там нести службу, – наголосив молодший лейтенант Борис Кондратюк.

Після усіх теплих слів та привітань, усі присутні мали можливість насолодитися святковим концертом від студентів кафедри. 

 

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах