95728
12:04 4.122019

Закарпатським водіям на замітку: відповідальність за дотримання правил перевезення дітей

Життя 6258

Щоб уникнути неприємностей при перевезенні дітей в автотранспорті, фахівці системи безоплатної правової допомоги нагадують водіям, що не так давно вступив в дію закон, яким запроваджується адміністративна відповідальність за порушення правил перевезення дітей: водія штрафуватимуть на суму у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів, тобто 510 гривень. У разі повторного порушення штраф сягатиме 50 неоподатковуваних мінімумів, тобто 850 гривень.

Самі ж правила перевезення дітей не змінилися: ПДР забороняють перевозити дітей зростом менше 145 см, або які не досягли 12-річного віку без використання спеціальних засобів, які дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу. Під “спеціальними засобами” слід розуміти дитячі автолюльки, автокрісла, бустери або стяжки ременів безпеки, котрі слід використовувати згідно з інструкцією до них та автомобіля, а також з урахуванням зросту, віку та ваги дитини. Також таких дітей не можна перевозити на задньому сидінні мотоцикла та мопеда. Окрім цього, заборонено перевозити дітей, які не досягли 16-річного віку у кузові будь-якого вантажного автомобіля, та здійснювати перевезення організованих груп дітей у темну пору доби.

Якщо у вас є правові запитання, або ж вам потрібна юридична підтримка, звертайтесь до найближчих центрів чи бюро правової допомоги на Закарпатті, або телефонуйте за єдиним контакт-номером центру системи БПД 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів в Україні), інформують у Регіональному центрі з надання БВПД у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах