95719
11:47 4.122019

У Хусті за сприяння «Карітасу» провели безоплатні медичні акції. ФОТО

Життя 4169

У Хусті протягом двох днів у приміщенні місцевої школи з угорською мовою навчання усі бажаючі могли пройти медичний огляд у терапевта, стоматолога, окуліста, гінеколога, ортопеда, а також зробити аналіз крові на цукор, ЕКГ тощо. Огляд і діагностику проводили лікарі з Угорщини та Німеччини за сприяння благодійної місії “Карітас”.

“Другий рік поспіль до Хуста з цією благодійною метою приїжджають висококваліфіковані спеціалісти. Попередні роки вони йшли у більш віддалені гірські райони – на Тячівщину й Рахівщину, де важче отримати професійну медичну допомогу. Разом із ними приїхав і духовний наставник місії о.Габор, який відвідав кілька малозабезпечених сімей.

Ми щиро вдячні лікарям, які знайшли час, пожертвували, можливо, своїм відпочинком, щоб допомогти людям, адже найцінніше у кожного з нас – це його здоров`я”, — поділився з “Карпатським об’єктивом” голова Хустського осередку ГО “ТУКЗ-КМКС” Йосип Козьма.

За два дні медики оглянули та надали кваліфіковані консультації понад двом сотням пацієнтів, з яких – 113 діток та 100 дорослих. Також у межах акції після огляду офтальмолога можна було безкоштовно отримати нові окуляри, підібрані лікарем, або ж замовити потрібні.

Для діток із ортопедичними проблемами видавали потрібні устілки.

“Усі ми – і діти, і батьки, вдячні лікарям за їхні кваліфіковані консультації. Ці виїзні прийоми насправді мають неабияке значення для нас. Адже вони дозволяють вирішувати проблеми дитячого здоров’я тут, на місці, не виїжджаючи до обласного центру. Так, у мого сина минулого року виявили плоскостопість. Лікар порекомендував відповідні вправи, підібрав необхідні устілки, цьогоріч ми прийшли на обстеження – справи покращилися, тож у майбутньому нам вдасться уникнути цієї проблеми”, – розповіла пані Наталія.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах