95549
18:25 1.122019

В ужгородському Інклюзивно-ресурсному центрі № 1 відкрили Школу вихідного дня для батьків

Життя 5622

Сьогодні провели перше заняття у Школі вихідного дня для батьків в ужгородському Інклюзивно-ресурсному центрі № 1.

Як відомо, заклад відвідують діти з особливими освітніми потребами, яким надають психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги (лікувальна фізкультура, логопедичні заняття та корекційно-розвиткові заняття практичних психологів і вчителя-дефектолога (олігофренопедагога). Проводять тут і семінари-практикуми для педагогів та батьків, майстер-класи для дітей та батьків. Крім того, постійно консультують батьків або законних представників дітей з особливими освітніми потребами з приводу надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям. За словами керівниці центру Ірини Кремінської, ідея створення такої школи виникла через часті запитання батьків, як працювати з дітьми з особливими потребами, як їх правильно розвивати чи гратися з ними. Крім того, спілкування та обмін досвідом сприятиме згуртованості не лише навколо теми інклюзії, а й розвитку самих батьків, з яким працюватимуть психологи центру, додала Ірина Миколаївна.

До речі, у лютому Інклюзивно-ресурсний центр №1 Ужгородської міської ради відзначатиме другу річницю від створення. Наразі заклад відвідують 36 дітей та молодих людей від 2 до 18 років.

Під час першої зустрічі у Школі вихідного дня для батьків говорили про сенсорний розвиток (сприйняття за допомогою дотику, нюху та смаку). Участь у ньому взяли, зокрема, й матері тих діток-випускників Інклюзивно-ресурсного центру, які вже навчаються в інклюзивних класах ужгородських шкіл.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах