95527
16:16 30.112019

Угорщина подарувала берегівській лікарні спеціалізовані оглядові ліжка. Фото. Відео

Життя 3950

Сьогодні, 30 листопада, Берегівська центральна районна лікарня імені Бертолона Ліннера отримала цінний дарунок від країни-сусіда Угорщини – лікарняні ліжка для огляду пацієнтів.

Медичні ліжка значно полегшать стаціонарне лікування для усіх пацієнтів Берегівського району. Таку гуманітарну допомогу передали медичному закладу за сприяння та ініціативи Генерального консульства Угорщини в Ужгороді спільно з Товариством угорської культури Закарпаття (ГО «ТУКЗ-КМКС»).

Зустрів та привітав гостей головний лікар медичного закладу Іван Малеш. Він подякував меценатам за доброчинність та запросив до вітального слова керівника Карітасу Святого Пантелеймона Міклоша Горонгозо. Саме через його організацію ліжка й вдалося передати на потреби місцевої лікарні.

«Незабаром ми святкуватимемо Різдво Христове і такі щирі вчинки допомагають нам показати свою людяність та прагнення дбати про інших. Ми завжди чекаємо чудес, однак їх можемо творити й самі – через християнство і любов», – зауважив пан Міклош.

Йожеф Бугайла, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді, розповів, що Угорщина вважає надзвичайно важливим підтримувати угорські громади, що проживають за межами держави. Саме тому, нещодавно побудували капличку та будинок для зібрання громади у селі Тухолька, Львівської області.

«Уряд Угорщини постійно підтримує Закарпаття, надає всю необхідну допомогу, якої галузі вона б не стосувалася. І отримують її всі жителі краю, незалежно від національності. Цими ліжками ми трохи покращимо медичне забезпечення закладу, адже в них була неабияка потреба. Сьогоднішня подія ще раз показує – ми готові допомогти, як робили це раніше та робитимемо й надалі», – додав керівник дипломатичної місії Угорщини в Ужгороді.

Мігай Беке, перший заступник Генерального консула Угорщини в Берегові зауважив, що медичній галузі міста потрібне серйозне осучаснення, а країна-сусід, в силу своїх можливостей, намагається сприяти покращенню медичного забезпечення закладу.

Берегівський міський голова Золтан Бабяк у своєму виступі наголосив на символічності заходу, адже під час нього всі присутні стояли в коридорі між корпусами А і Б. Це давня мрія як берегівчан, так і колективу лікарні – щоб коридор вів з корпуса в корпус, тобто на два боки. Однак поки інший корпус ще не функціонує – для завершення робіт потрібні значні кошти. Тож мер висловив сподівання, що завдяки фінансовій підтримці урядів як Угорщини, так і України, вже за декілька років стане можливим добудувати лікарню та зробити з неї сучасний медичний заклад.

Додамо, що оглядові ліжка отримають три відділення Берегівської районної лікарні – приймальне, травматологія та хірургія.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах