95163
12:48 25.112019

В Ужгороді стартує грантовий проєкт «Соціальна турбота про здоров’я»

Життя 3416

Як впроваджуватимуть в Ужгороді грантовий проєкт «Соціальна турбота про здоров’я», що має на меті покращити здоров’я клієнтів закладів соціальних послуг у Кошицькому краї та Закарпатській області, обговорювали днями в Ужгородській міській раді.

У зустрічі взяли участь заступник міського голови Олександр Білак, представники громадських організацій – Закарпатського регіонального центру соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації «Вибір», медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя», «Щасливі діти», «Надія» та благодійного фонду «Все можливо», Ужгородського міського терцентру.

Як зазначалося, проєкт реалізовують за співфінансування Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна». Буде проведено навчальні заняття для персоналу закладів, що надають соціальні послуги, закуплять також обладнання, обмін досвідом включатиме навчальні тури та відвідування менторів.

В Ужгороді проєкт стартує 3 грудня акцією «Я можу і ти можеш» до Міжнародного дня людей з інвалідністю. На площі Поштовій проведуть майстер-класи та інструктажі, як поводити себе з людьми з інвалідністю, як використовувати спеціалізовані засоби для пересування, відбудеться презентація учасників проєкту та партнерів (ярмарок-продаж, ігри для діток, розмова за запашною кавою, смачна зона, ігрова зона, тренінгова зона, інформаційна зона).

Міжнародний день людей із інвалідністю – не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах