95069
11:47 23.112019

У Хусті провели мітинг-реквієм до Дня пам’яті жертв голодоморів

Життя 7191

Сьогодні, 23 листопада, – національний День пам’яті жертв голодоморів. Цього дня українці по всьому світу запалюють на підвіконнях своїх домівок свічки пам’яті за мільйонами безневинних жертв, замордованих у 1932-1933 роках штучним голодом, створеним сталінською репресивною системою.

Пом’янули жертв одного з найбільших злочинів людства і в Хусті. Традиційно мітинг-реквієм відбувся біля краєзнавчого музею учора, 22 листопада.

До учасників меморіального заходу звернулися представники міської, районної влади та духовенство. Зворушливими поетичними рядками нагадали присутнім про ті трагічні сторінки історії юні жителі міста над Тисою.

Жертв голодоморів вшанували хвилиною мовчання та запаленням лампадок пам`яті. Настоятель Боронявського монастиря о.Тарас Іванина у супроводі хору собору Святого Вознесіння відслужив панахиду за невинно убієнними.

Сьогодні, 23 листопада, хустяни приєднаються до всеукраїнської акції «Запали свічку», яка розпочнеться о 16 годині. Палаюча свічка – наша пам’ять про мільйони загублених життів.

Богдана КЛЕКНЕР

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах