94158
14:33 10.112019

«Митець Верховини» презентував виставку «Хустщина у барвах осені». ФОТО

Життя 4793

8 листопада у виставковій залі народного творчого об`єднання Митець Верховини, що у Хусті, відбулося відкриття виставки Хустщина у барвах осені. Презентована експозиція – результат триденного пленеру, що проходив 9-11 жовтня за сприяння Хустської РДА.

Упродовж трьох днів золотої осені 17 митців відтворювали на своїх полотнах наймальовничіші куточки Хустщини. На представлених роботах зображено як родзинки міста над Тисою – легендарний замок, відоме нарцисове поле, величні сакральні споруди, так і пам’ятки унікальної духовної спадщини краю – старовинні дерев`яні храми району.

Відкрив виставку вітальним словом голова народного творчого об`єднання “Митець Верховини” Валерій Дьордяк.

“На мою думку, виставка – цікава, неординарна, різнопланова. Якщо якісь об’єкти й повторюються, то тільки у власному авторському виконанні, яке показує наше рідне місто у всій його красі. На жаль, за браком часу, так би мовити, ніхто не закохався у чеське містечко, де можна спокійно творити протягом місяця, постійно відшукуючи нові цікаві місця.

Від імені всіх учасників пленеру щиро вдячний за ініціативу та сприяння у його проведенні Хустській РДА, зокрема в.о. голови Хустської РДА Михайлу Поповичу та начальнику відділу культури Хустської РДА Світлані Дзяпко, ” – розповів пан Валерій.

Опісля керівник об`єднання виконав приємну місію – вручив присутнім митцям-учасникам пленеру пам’ятні подяки.

“Виставка вдалася. Хустщина відтепер має ексклюзивну тематичну експозицію, яку може з радістю представляти за межами краю”, – поділився учасник пленеру, знаний митець, член Національної спілки художників України Ласло Гайду.

До слова, на цій виставці Ласло Гайду презентував кілька робіт. Особливої уваги заслуговує неординарне бачення митцем Хустського замку. Сам автор жартує, що розпочав ексклюзивну серію робіт під назвою “Вусатий замок”.

А ось Мирослав Калинич зобразив частину однієї з центральних вулиць міста, з якої відкривається прекрасний вид на замок. Реалістично та водночас у яскравих, радісних барвах, що милують око, автор передав красу стародавнього Хуста. Митець зізнався, що створив свою роботу за годину й більше тяжіє до абстракціонізму.

Загалом виставка багата на цікаві роботи, тож кожен бажаючий може її відвідати протягом місяця за адресою: м. Хуст, вул. Карпатської Січі 13/15, галерея “Митець Верховини”.

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах