92499
15:10 10.102019

Керівник Закарпатської патрульної поліції відзвітував за дев’ять місяців поточного року. ВІДЕО

Життя 15904

Начальник Управління патрульної поліції в Закарпатській області Юрій Марценишин сьогодні, 10 жовтня провів прес-конференцію для представників ЗМІ на якій підвів підсумки роботи патрульної поліції області за перші три квартали 2019 року.

Зокрема, пан Юрій подякував всім присутнім журналістам за їхнє об’єктивне висвітлення подій за участі працівників патрульної поліції та зауважив, що «ми завжди раді співпраці з вами, адже тільки разом ми зможемо ефективно працювати над покращенням криміногенної ситуації в області».

Наочно демонструючи цифри та особливості роботи очолюваного ним Управління Юрій Марценишин зазначив: «Щодо інформації, яку я б хотів озвучити, то на перший погляд може здатися, що цього річ на Закарпатті ми мали дуже багато ДТП у порівнянні із аналогічним періодом минулого року. Ось перед вами кілька цифр – 2068 (2019-й рік) і 1942 (2018-й рік) та 321 (2019-й) і 423 (2018-й рік). Як бачимо за поточний рік загальна кількість автопригод дійсно збільшилася на 6% (перші дві цифри – авт.), але у той же час кількість ДТП із потерпілими (другі дві цифри – авт.) знизилася на 24%!

Найпоширенішими видами автопригод у поточному році були:

  • зіткнення транспортних засобів – 561 (60,1% від загальної кількості ДТП) ;
  • наїзд на транспортні засоби, які стояли – 187 (20,2%) ;
  • наїзд на перешкоду – 132 (14,1%).

А найпоширенішими причинами скоєння автопригод і далі залишаються:

  • порушення правил маневрування – 426 (45,6%) ;
  • перевищення безпечної швидкості руху – 205 (21,9%) ;
  • недотримання безпечної дистанції – 136 (14,6%).

Уявіть собі, що ми знаємо навіть дні і години, коли саме найчастіше трапляються автопригоди. Це – вівторок і п’ятниця між 12-ю та 16-ю годинами.

І працівники патрульної поліції постійно аналізують ДТП, здійснюють контроль за дотриманням швидкісного режиму на автодорогах М-06, Н-09, М-24 тощо, контролюють дотримання правил пасажирських та вантажних перевезень, проводять просвітницько-профілактичні заходи у навчально-освітніх закладах області, організовують різні флеш-моби, акції та заходи з метою попередження порушень ДТП та зміцненню діалогу між поліцією та громадськістю.

Наступний блок про який я б хотів розповісти – це адміністративні правопорушення. За 9-ть місяців цього року патрульними було складено 29 тисяч 904 адміністративні матеріали на суму 5 860 066 грн. З них сплачено 4 334 315 грн. штрафів.

Щодо всім відомої 130-ї статті КУпАП, яка передбачає відповідальність за керування у стані сп’яніння. Близько 700 протоколів було складено за звітній період. Це в середньому 3 протоколи за добу.

Суд виніс рішення по 191 випадку і сума стягнень склала 2 162 400 грн., а водіїв сумарно позбавили права керування практично на 200 років!

Найчастіше правопорушеннями у цьому випадку були наступні – непристебнутий пасок безпеки, перевищення швидкості, порушення водіями правил проїзду перехресть, відсутність необхідних для керування ТЗ документів тощо.

Крім цього, патрульні займаються і іншою роботою, зокрема, яка стосується публічного порядку. Так, за дрібне хуліганство було складено 258, а за розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях або появу у нетверезому стані 1417 адміністративних матеріалів. За насильство у сім’ї – 297, за порушення державних стандартів та норм у сфері благоустрою – 49, за злісну непокору працівнику поліції – 66 та куріння у невстановлених місцях 760 адмінматеріалів відповідно.

Щодо кримінальних правопорушень, то тут наступна статистика – розкрито 1118 кримінальних правопорушень, із них закарпатськими патрульними – 489. Зокрема, це 4 вбивства, 13 грабежів, 2 розбої, 1 незаконне заволодіння автотранспортом, 18 випадків незаконного поводження зі зброєю та вибухівкою, 140 наркозлочинів, 104 крадіжки тощо.

Закарпатські патрульні опрацювали 44 679 викликів, а середній час прибуття працівників патрульної поліції склав трошки більше семи хвилин (7 хв і 07 сек)!

Також, однією із найбільш позитивних новин цього року для всіх нас стало оголошення про набір до патрульної поліції міста Мукачева. Це сталося 6 вересня. Зараз ми маємо близько сотні вакантних посад. І працюватимуть ці патрульні поліцейські виключно у місті Мукачево та прилеглих автодорогах. Тобто, тим хто проживає у найближчих до міста Мукачева районах вже не потрібно буде їхати до обласного центру, а вже звідки знову їхати на роботу в інший бік. Тепер все відбуватиметься у Мукачеві. Саме зараз триває безстроковий набір і всі бажаючі можуть заповнити анкету на сайті Департаменту патрульної поліції України. Далі на всіх кандидатів чекають кілька етапів співбесіди, навчання у місті Рівне, ну і всі хто пройде це все отримає омріяну роботу».

По завершенню звітності Юрій Марценишин відповів на всі запитання журналістів, зокрема, які стосувалися боротьби з розповсюдженням наркотиків, логістичні особливості реорганізації патрульної поліції області, особового складу на найбільш актуальних правопорушень у місті Ужгород.

Юрій КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах