92396
11:45 9.102019

У Мукачівводоканалі повідомили про важливі зміни для споживачів

Життя 4556

У Мукачівводоканалі закликали споживачів переукладати договори відповідно до нового закону про житлово-комунальні послуги.

Зробити це потрібно за рік, в інакшому випадку між виконавцем комунальних послуг і кожним співвласником укладається індивідуальний договір автоматично з огляду на правила, визначені ч. 7 ст. 14 Закону № 2189 про надання комунальних послуг.

Поки споживачам пропонують кілька типів договорів:

  • Індивідуальний договір
  • Колективний договір
  • Договір колективного споживача

Детальніше ознайомитися з ними можна на офіційній сторінці ММКП Мукачівводоконал у Facebook. Також у Мукачівводоканалі повідомили, що відповідно до цього закону надаватимуть дві послуги – централізоване водопостачання і централізоване водовідведення. Формуватися платіжки будуть в залежності від типу складеного договору з трьох показників: сплата за централізоване водопостачання, сплата за централізоване водовідведення і абонентська плата яка передбачена новим законом.

Зміни в законодавстві передбачають й суворіші санкції для злісних боржинікв, до прикладу за прострочення платежів доведеться платити пеню — близько 2% від суми річної заборгованості. Якщо споживач не погасив борг то виконавець має право припинити надання відповідної послуги. Ознайомитися більше із нововведенням можна за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2189-19/print

На сьогоднішній день споживачі боргують Мукачівводоканалу 16,5 мільйонів гривень Через це підприємство змушено звертатися до суду або виконавчої служби. Списки боржників також публікують на сторінці водоканалу в Facebook.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах