92349
17:32 8.102019

В центрі Мукачева до Всесвітнього дня серця влаштували акцію

Життя 3738

7 жовтня у центрі Мукачева командою працівників медичного центру «Сім’я» була проведена акція до Всесвітнього Дня серця.

Метою проведення заходу було залучення уваги людей до власного здоров’я, позаяк, серцево-судинні захворювання є одними із домінуючих причин смертності серед населення.

Медпрацівники роз’яснювали відвідувачам як правильно вимірювати артеріальний тиск, як харчуватися та вести здоровий спосіб життя, взагалі. Адже, захворювання завжди краще та й легше попередити, аніж лікувати.

В ході акції було проведено вимірювання цукру у крові – глюкометрія (виміряно в 100 осіб, з них вперше виявлено підвищений рівень цукру в крові – в двох осіб), вимірювання артеріального тиску (виміряно в 158 осіб, з них в трьох осіб, вперше виявлено підвищення артеріального тиску), зросту та індекс маси тіла (в 78 осіб, з них підвищений ІМТ – в 6 осіб).

Відмітимо, що Центр власними силами виготовив тематичні флаєри на актуальні теми до Всесвітнього Дня серця. Відвідувачі проявляли неабиякий інтерес до цих інформаційних листівок та забирали з собою у вигляді пам’ятки.

Всі особи були проконсультовані нашими лікарями і скеровані для подальшого обстеження до свого сімейного лікаря.

Поряд із пропагуванням здорового способу життя, медичні працівники ознайомлювали населення із програмою “Доступні ліки”, роз’яснювали як обирати свого сімейного лікаря, для тих, хто ще не обрав.

Команда із нашого Центру на сьогоднішньому заході в черговий раз переконалася у важливості комунікації з населенням – з метою удосконалення діяльності первинної медицини. Також, маємо сподівання, що у відвідувачів зросло усвідомлення потреби налагоджувати тісний і системний контакт з первинною ланкою, адже – повторимося – захворювання краще і легше попередити, аніж лікувати.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах