91621
16:41 23.092019

Берегівське Яноші відзначало День села. Фото

Життя 4217

Наступної суботи тут на сільському стадіоні відбудеться традиційний благодійний марафон, який щороку проводить Українське екуменічне відділення служби допомоги Угорщини.

До цього часу в ньому завжди брала участь дружина прем’єр-міністра країни Віктора Орбана, посол доброї волі Аніко Лейвої – головний патронат заходу. Тепер з майже понад 200 бігунами “триматиме крок” олімпійський чемпіон із плавання Даніел Торчан.

Найбільшу кількість глядачів зібрав розіграш традиційної лотереї, де головним призом виступав “розумний” сучасний смартфон разом з сім-карткою. Квиток його майбутнього власника витягував сам голова села Іштван Барта. Однак, раділи іншим призам й решта щасливих, кому дістались цінні подарунки. А їх було досить багато.

А перед цим учасників дійства вітали, крім господаря – мера Яноші, Генеральний консул консульства Угорщини в Берегові Матяш Сіладі, голова Берегівської районної ради Йосип Шін, депутат обласної ради Міклош Товт, очільники сіл-побратимів з Угорщини Йожеф Марков та Міклош Куков.

Насиченою була і розважальна програма. Припали до душі аудиторії виступи вихованців Яношівського та Блажіївського дитсадків, аматорів з сусідніх Запсоні та В.Бийгані, дуету студії спортивного танцю “Гармонія” у складі Ребеки Фечори та Гергеля Дебрецені, інших виконавців.

З добротним гумором і весело вели програму, як і лотерею, Марія Бекфі та Сільвія Торішня. Вони ж представили публіці гостя з Будапешта Йоніка Кочіша, як ласкаво називають його друзі, який розважав усіх популярними угорськими мелодіями.

Паралельно учасники свята могли “прогулятись” по численних ятках, де пропонувались різні сувеніри, вироби народних умільців, закарпатські іскристі вина та страви, зокрема строганина із мангаліци і,звичайно, традиційний бограч. А діти в той же час мали можливість “проїхатись” з гумового трампліна, покататись на каруселі чи розмалювати обличчя у досвідчених майстрів цієї справи, взяти участь у різних іграх. Не випадково, багато керівників району та села прийшли на свято разом з доньками та синами.

День села завершився масовими танцями та очікуванням наступної суботи, коли сільський стадіон прийматиме нових гостей.

Голос Карпат

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах