91403
14:06 20.092019

В Ужгороді провели урок із безпеки на дорогах. ФОТО

Життя 2612

Урок із безпеки на дорогах для маленьких велосипедистів та пішоходів відбувся сьогодні зранку на набережній Незалежності, біля загальноосвітньої школи №3.

В акції взяли участь учні школи №3 та Лінгвістичної гімназії. Працівники патрульної поліції Закарпатської області, зокрема велопатруль, розповіли дітям про правила дорожнього руху, продемонстрували, як потрібно переходити велодоріжки на переходах, роздали інформаційні буклети та світловідбивальні браслети. До акції долучилися громадська організація «Форза», молодіжна організація “Ініціатива розвитку краю”, вона відбулася за підтримки Ужгородської міської ради.

Крім того, міський голова нагадав, що вже у неділю, 22 вересня – акція «День без автомобілів». Зокрема, проїзд на маршрутах №18 “Епіцентр – УжНУ та №20 “мкрн. Доманинці – Речовий ринок”, що обслуговуються комунальним транспортом, для тих, хто матиме із собою технічний паспорт на авто буде безкоштовним.

Європейський тиждень мобільності (ЄТМ) – це загальноєвропейська ініціатива, спрямована на поліпшення стану довкілля і умов життя в громадах. Захід заохочує місцеву владу європейських країн запроваджувати та підтримувати сталий розвиток транспорту і спонукати мешканців використовувати альтернативні види транспорту. Він відбувається щороку з 16-22 вересня і кожен раз іншій темі у руслі сталої мобільності.

Нинішній Європейський тиждень мобільності звертає особливу увагу на безпечну ходьбу та їзду на велосипеді, а також на ті вигоди, які це може мати для здоров’я, довкілля та власного бюджету.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Всі новини