90984
15:44 15.092019

Від зеленого «Патріка» до карамельно-кавового пива від «Ципи» . Що смакує гостям мукачівського фесту «Варишське пиво». ФОТО

Життя 7666

Парк Перемоги вже вчетверте став місцем проведення фестивалю «Варишське пиво» в Мукачеві. Цього року своє крафтове пиво представили 12 пивоварів області. «Карпатський об’єктив» досліджував смаки та вподобання гостей фестивалю.

19 сортів хмільного напою цього року презентувала на фесті броварня «Ципа». «Один з найпопулярніших сортів», ‒ розповідає пивовар Юрій Гафіяк, пиво під назвою «Говерла». «Залюбки смакують закарпатці і пивом «Драгобрат», «Петрос» та «Близниці». Усі хочуть спробувати на смак наші карпатські вершини», ‒сміється, чоловік. «Наша броварня знаходиться в рахівському селі Кваси. Тож і назви нашого пива не звичайні, а з врахуванням місцевого колориту. Ще одне досить особливе пиво ‒ «Чорна гора». Воно має карамельно- кавовий присмак. А от пиво «Під травою» виготовлене з додаванням таких ароматних карпатських трав, як  чебрець, м’ята та календула. А ще є хмільний напій і з цитрусовим присмаком».

Спробувати на фесті можна і зелене пиво. Напій такого доволі незвичного кольору презентувала броварня «Патрік» з Міжгір’я. Окрім того, є тут пиво і традиційних кольорів. Власник броварні розповідає, що минулого року на фесті вдалося реалізувати 400 літрів пива, цього року сюди привіз вже 500. Ціни за бокал пива на фесті демократичні ‒ 35-40 грн.

Залюбки смакують закарпатським крафтовим гості з Білорусі Вероніка та Юрій. Про фестиваль дізнались з інтернету. Тож під час своєї мандрівки Карпатами вирішили  заїхати і на мукачівський пивний фест. «Найсмачніше для себе пиво поки не визначили, та серед лідерів ‒ хмільний напій з берегівської, мукачівської та ужгородської броварень. Пивоваріння досить перспективна галузь для Закарпаття, ‒ вважає пан Максим, адже місцеве крафтове пиво нічим не гірше львівського. Треба лише його  популяризувати, організовувати більше подібних фестивалів та відкривати нові броварні».

Та не лише пивом запам’ятається фестиваль закарпатцям. У фестивальному містечку організували і різноманітні атракції, майстер-класи та створили оригінальні фотозони. Ну і яке ж свято без традиційних смаколиків: від традиційного для Закарпаття бограча до смажених равликів. Ну, а ввечері гостей розважали творчі колективи та запалювали публіку відомі закарпатські виконавці.

Світлана КОМЛЄВА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах