89869
20:38 2.092019

У Хусті вперше сіли за шкільні парти 532 першокласники. ФОТО

Життя 7894

Сьогодні, 2 вересня, у всіх школах Хуста пролунав перший дзвоник, сповіщаючи школярам про початок навчального року.

Цього по-справжньому літнього, але за календарем уже осіннього вересневого ранку ласкаве сонячне проміння пробігало по обличчях учнів, особливо щедро обдаровуючи своїм теплом примружені личка головних учасників свята – першокласників. Саме до них була прикута найбільша увага й гостей урочистих лінійок. Бо вони вперше переступили поріг своєї нової домівки – рідної школи.

Цьогоріч 99 першокласникам гостинно відчинила двері Хустська спеціалізована школа I-III ст. № 3.

Усього у школі навчається 870 учнів. Рівняючись на прапор, школярі гучно заспівали Гімн України. Опісля їх привітав директор навчального закладу Віталій Рішко.

“Від щирого серця вітаю вас із Днем знань! Сьогодні ми розпочинаємо новий навчальний рік. Це свято насамперед тих, хто вперше у житті переступив поріг школи. А також тих, хто щоденно віддає свої знання та тепло сердець, навчає і виховує у дусі любові до України.

Особливі вітання – випускникам, для яких починається вирішальний рік у школі. Упевнено йдіть дорогою знань, розвивайте свій інтелект, зростайте духовно, цінуйте своїх батьків та учителів”, – звернувся до дружної шкільної родини очільник навчального закладу.

Окремо Віталій Рішко подякував педагогам за самовіддану працю, за бездоганне виконання такої відповідальної місії, як виховання підростаючого покоління.

А школі таки є чим пишатися. Адже завдяки самовідданій праці педагогічного колективу, прекрасній підготовці школярів Хустська спеціалізована школа I-III ст. № 3 цього року за підсумками ЗНО посіла третє місце в області, а з таких предметів, як біологія та історія – увійшла до кращих шкіл України. З п’яти дисциплін – української мови, історії, англійської мови, математики та географії – її учні за результатами ЗНО набрали від 190 до 200 балів.

Насамкінець урочистостей традиційно залунав перший дзвоник, який запросив учнів у класи на заняття. Тож хай новий навчальний рік для школярів буде цікавим та насиченим новими звершеннями!

Богдана КЛЕКНЕР, фото Тетяни Панті

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Вокалісти Академії культури і мистецтв виступали у храмі в Угорщині
09:17
9 способів, як передати показники лічильника ПрАТ «Закарпаттяобленерго»
09:00
Всі новини