89854
19:58 2.092019

У Закарпатській області відбуваються закупівлі послуг у рамках реалізації плану переходу

Життя 4079

На початку серпня у всіх регіонах України Центром громадського здоров’я МОЗ України були оголошені тендери на закупівлю послуг з догляду і підтримки людей, які живуть з ВІЛ та послуг з профілактики ВІЛ серед групи підвищеного ризику інфікування.

Закупівлі відбуваються через електронну систему ProZorro в рамках реалізації плану переходу 20-50-80. Наразі торги пройшли за 5-ма закупівлями. Але у 3-х областях (Тернопільська, Івано-Франківська та Чернігівська) пропозиції усіх учасників були відхилені через невідповідність кваліфікаційним критеріям (помилки у підвантажених документах). Ці закупівлі Замовник має право оголосити повторно.

У Київській області та столиці України визначено переможця за 2-ма тендерами (послуги з профілактики ВІЛ серед групи підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ (ЛВНІ) та послуги з профілактики ВІЛ серед групи підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ (СП) ) та опубліковано про намір укласти договір.

У решті регіонів торги не відбулися через недостатню кількість учасників, які подалися на них. Згідно із Законом «Про публічні закупівлі», така процедура передбачає наявність мінімум 2-х учасників, які допущені до редукціону. Центр громадського здоров’я з 13 по 15 серпня переоголосив ці закупівлі. У разі якщо ж торги будуть відмінені 2 рази підряд через недостатню кількість учасників на них (менше 2-х), тоді Замовник може застосувати переговорну процедуру, що дозволяє укласти договір про закупівлю з учасником після проведення переговорів.

Торги за переоголошеними закупівлями мають відбутися до початку вересня.

Довідка: План переходу 20-50-80 – це поступовий перехід від донорського до бюджетного фінансування послуг з профілактики, догляду та підтримки людей, які живуть з ВІЛ, з метою сталості надання якісних послуг уразливим групам населення. Реалізація Плану переходу в усіх регіонах України стартувала у 2019 році, повідомляє прес-служба Інституту аналітики та адвокації.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах