89835
14:54 2.092019

Навчальний рік офіційно відкрито – перший дзвоник пролунав у школах Закарпаття. Фото, Відео

Життя 5013

Цьогоріч 1 вересня, тобто день знань, випав на неділю, тож більшість навчальних закладів краю вирішили перенести урочисті лінійки на понеділок, 2 вересня. З самого ранку вулиці міста оживилися – гарно вбрані школярі прямували до своїх шкіл, несучи в руках квіти, а за плечима портфелі.

Ми традиційно завітали до ужгородської ЗОШ №10 з угорською мовою навчання ім. Дойко Габора на святкову лінійку. Розпочалися урочистості з виходу першокласників, які роблять свої перші кроки на стежині знань – загалом 72 учні, які навчатимуться у трьох класах.

Відтак, до присутніх звернулася Юдіта Кулін, директор школи, привітавши всіх учнів та їхніх батьків з початком нового начального року.

– Напевно перед всіма нами, як дітьми, так і вчителями, постає питання: яке ж основне завдання сучасної школи? Наш колектив обрав собі за девіз слова Альберта Сент-Дьорді, згідно якого школа створена для того, щоб люди навчилися вчитися, щоб у них прокинулося бажання отримувати нові знання, з’явилася радість від результатів проробленої роботи та нарешті, вони змогли обрати собі професію до душі.

На жаль, в сучасному світі все піддається нищівним змінам – ми стаємо дедалі егоїстичнішими, зосереджуємося виключно на сьогоденні і не думаємо про майбутнє. Тому зараз роль школи значно вагоміша, ніж колись. В стінах школи ми намагаємося виховувати відкритих та розуміючих діток, які зможуть приймати самостійні виважені рішення у дорослому світі та нести за них відповідальність! Але це все ми зможемо досягнути лише за вашої підтримки, батьки, адже все залежить від розуміння громади її цінностей.

На заході також були присутні Крістіна Беке, консул дипломатичної місії Угорщини в Ужгороді та Золтан Кулін, депутат Ужгородської міської ради від партії «КМКС», директор телеканалу «21 Ungvár».

Школярі, зі свого боку, підготували невелику концертну програму – виконували пісні та декламували вірші. На завершення урочистої лінійки пролунав перший дзвінок нового 2019-2020 навчального року, після чого учні піднялися до своїх класів, щоб засвоювати нові знання.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Медики Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака разом із американськими колегами консультуватимуть воїнів
13:22
Всі новини