89737
08:41 2.092019

На Закарпатті стартує осіння кампанія з вакцинації проти сказу диких тварин

Життя 3363

На виконання Угоди між Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерством сільського господарства та розвитку села Республіки Польща щодо виконання програми боротьби зі сказом на території України торік були виділені кошти для закупівлі та поширення вакцини.

Водночас вздовж державного кордону на території України визначена буферна зона, в межах якої реалізовується програма боротьби зі сказом у співпраці між Україною та Республікою Польща.

Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

До буферної зони увійшли кілька районів Закарпатської області, зокрема Великоберезнянський, Воловецький, Перечинський та Свалявський райони. Реалізація цієї програми має на меті обмежити поширення вірусу сказу на території області та сприяти захисту територій країн Європейського Союзу, що межують з Україною.

На виконання Угоди між Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерством сільського господарства Угорщини в 2018-2020 році планується проведення осінньої кампанії з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території буферної зони, до якої входять Берегівський, Виноградівський, Іршавський, Міжгірський, Мукачівський, Рахівський, Тячівський, Ужгородський та Хустський райони.

Поширення вакцин здійснюється за допомогою літаків АН-2 шляхом розкидання її на мисливські угіддя. Який вигляд має вказана вакцина? За формою, це брикети коричневого кольору розміром 3х3х2 см, вагою 30 грамів. Вона має різкий запах рибної муки. Цей препарат повністю безпечний при поїданні домашніми тваринами і не становить жодної небезпеки для довкілля.

Знайшовши такий брикет, просимо не піднімати його та не загортати ґрунтом, листям тощо.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини