89662
15:13 30.082019

В Ужгороді відзначили кращих підприємців області. ФОТО

Життя 6047

Сьогодні, 30 серпня, в обласній філармонії відбулися урочистості з нагоди Дня підприємця, який традиційно відзначають у першу неділю вересня. Представників малого та середнього бізнесу Закарпаття вітали заступник голови облдержадміністрації Ярослав Галас, виконувач повноважень голови облради Йосип Борто, голова регіональної ради підприємців у Закарпатській області Андрій Андріїв.

– Від імені обласної державної адміністрації щиро вітаю вас зі святом, – звернувся до присутніх Ярослав Галас. – Хочу подякувати за вашу роботу. Вам доводиться працювати в непростих умовах. Тому що і можливості отримання кредитів зараз далеко не ідеальні, і відчувається гострий дефіцит кваліфікованих працівників, котрі масово виїжджають за кордон, і оформлення дозвільної документації часом занадто забюрократизоване. Але я вірю, що жоден із вас не може сказати, що обласна влада робила на вас тиск чи перешкоджала у веденні бізнесу. Навпаки, коли до Закарпаття виявляв інтерес якийсь серйозний бізнес, ОДА збирала керівників правоохоронних і контролюючих органів, яким прямо давалися доручення – не робити жодних перепон, а тільки сприяти у відкритті бізнесу. Ми чітко розуміємо, що в загальнодержавній системі координат влада залежна від підприємців, а не навпаки. Тому що саме ви, займаючись бізнесом, сплачуєте податки, із яких утримується величезна бюджетна сфера. Це, зокрема, і медицина з освітою, і соціальний захист, і армія, яка потребує величезних грошових вкладень, і правоохоронні структури, в тому числі ті, що контролюють бізнес, і, зрештою, органи влади. І чим менше перепон для ведення бізнесу, тим легше він розвивається і, відповідно, більше сплачується податків і зборів. Завдяки яким можливе збільшення пенсій та зарплат, ремонт доріг, будівництво нових шкіл, дитсадків, лікарень тощо. Тому принципова позиція облдержадміністрації – у жодному разі не втручатися в бізнес і не заважати йому, забезпечити «зелене світло» інвестиціям і відкриттю нових підприємств, а якщо виникають якісь непорозуміння з силовиками чи іншими структурами, допомагати підприємцям.

За сумлінну працю, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток області, високий професіоналізм та з нагоди професійного свята кращі підприємці і підприємства області отримали відзнаки Закарпатської облдержадміністрації та обласної ради.

Зокрема, згідно розпорядження голови облдержадміністрації Ігоря Бондаренка, Почесною грамотою ОДА нагороджено колектив ужгородського товариства з обмеженою відповідальністю «Кочут» у сфері виробництва ювелірних виробів. Також Почесні грамоти отримали підприємці Йожеф Боднар, Михайло Ганічка, Еміл Ломага, Василь Манзюк, Олег Уваров. Подяками голови облдержадміністрації нагороджено Ярославу Біласу, Владислава Гурковського, Ярослава Костянця та Андрія Леврінца.

Почесні відзнаки обласної ради кращим підприємцям краю вручив Йосип Борто, а заступник директора департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Галина Руснак нагородила переможців першого обласного конкурсу стартапів.

Довідково. Нині на Закарпатті працюють більше 60 тисяч підприємств. Мале підприємництво забезпечує роботою понад 100 тисяч закарпатців. Працівники малого і середнього бізнесу є потужними платниками податків. У першому півріччі поточного року до місцевих бюджетів області надійшло податків і зборів та інших доходів у сумі понад 3 462 млн. грн., що більше ніж за аналогічний період 2018 року на 24,5% або на 682 млн. гривень. До загального фонду місцевих бюджетів надійшло 2 872 млн. грн., доходи зросли на 17,2% або на 421,4 млн. гривень. Значну питому вагу у надходженнях о бюджетів займають єдиний податок (12,8%), якого мобілізовано до загального фонду у сумі 367,9 млн. грн., що більше за відповідний період минулого року на 17,8% або на 55,5 млн. грн.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Юна журналістка з Мукачева - призерка Всеукраїнського конкурсу
11:55
На Ужгородщиі піротехніки знищили ручну гранату
11:33
Незаконне будівництво на комунальній землі у Сваляві: прокуратура через суд хоче скасувати право приватної власності на нерухомість
11:10
На Берегівщині горів житловий будинок
10:46
На пожежі в Ужгороді травмувалось двоє людей
10:15
Заслужений академічний Закарпатський народний хор виступив у Берегівському театрі
09:48
Закарпатські митники не дозволили вивезти старовинні предмети
09:32
75 700 грн на лікування 4-річного Данила Кравченка зібрали під час благодійного аукціону в Ужгороді
09:21
В Ужгороді поліція затримала зловмисника, який у себе в квартирі задушив 23-річну жительку Київщини
09:03
За 5000 доларів США переправили до Словаччини військовозобов’язаного – на Закарпатті затримали організаторів
08:53
Всі новини