89357
09:39 25.082019

Як Ужгород святкує День Незалежності України. ФОТО

Життя 4662

24 серпня наша держава відзначає свій 28-й День Незалежності. З першими променями сонця, першим серед усіх міст України Ужгород розпочав святкування «Молитвою за Україну».

«Боже великий, єдиний, нам Україну храни…» – ці завжди зворушливі слова сколихнули ранкову тишу сотнями голосів на площі Андрія Бачинського під куполами греко-католицького Хресто-Воздвиженського кафедрального собору в Ужгороді. Молитву разом з ужгородцями виконав Заслужений академічний Закарпатський народний хор під керівництвом Наталії Петій-Потапчук.

Священники різних конфесій молилися за мир в Україні та українських військових. Молитва «Отче наш» пролунала різними мовами… Звучали також прекрасні українські народні пісні та духовні твори. Свої автентичні танці демонстрували самодіяльні колективи з Латвії «Valgundietis» та «Saulgriezhi».

О 15.00 на площі Театральній розпочався святковий концерт за участю багатьох творчих колективів міста над Ужем. Зокрема, публіку розважали вже згадувані латвійські гості, а також ужгородський народний вокальний ансамбль «Писанка», хореографічний ансамбль центру творчого розвитку дітей «Зіраті-Зефірчик», народний фольклорно-етнографічний ансамбль «Ужгород» та інші. Щиро раділи ужгородці виступам учасників телепроекту «Голос країни» – вокальному дуету сестер Маргарити і Віталіни Мороз.

Потішили присутніх яскраві та зворушливі виступи юних і зовсім маленьких талантів, зокрема, від вихованців ПАДІЮНу. Діти щиро раділи прекрасній можливості показати свої уміння, а задоволена публіка отримала море задоволення. Окрім того, всі охочі могли долучитись до цікавої акції «Країна наших мрій», в рамках якої українці писали побажання своїй державі, заповнивши її карту синіми та жовтими записками.

На набережній Незалежності розгорнувся невеличкий святковий ярмарок. Тут можна було придбати різноманітні іграшки, цікаві сувеніри ручної роботи та смаколики… Придбати можна було навіть справжні витвори мистецтва. Свою продукцію також представили волонтери, зокрема велика кількість смачненького від «Руху підтримки закарпатських військових».

Традиційна зона «Фото патріота» на фоні синьо-жовтого стягу як завжди приваблювала чимало охочих зберегти згадку про цей чудовий літній день.

Руслан ФАТУЛА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах