88852
17:35 13.082019

Основам кінематографу навчать на Літній кіношколі Скалка 2019

Життя 5066

На Закарпатті стартувала Літня кіношкола Скалка 2019. Офіційне відкриття відбулося вчора, 12 серпня. Така ініціатива реалізується вже вдруге, організатори розповідають, що таким чином шукають молоді таланти для розвитку кіноіндустрії краю.

Організатор кіношколи та представник Закарпатської фільмкомісії Павло Гомонай та координар В’ячеслав Єгоров виступили перед учасниками зі вступним словом і розповіли більш детально про те, чому саме научаться учасники протягом семи днів літньої кіношколи. 

Кінематограф & відпочинок

Учасники розбили наметовий табір на території Скалки і весь тиждень вивчатимуть основи кінематографу, поєднуючи оздоровлення, відпочинок і творчу роботу. Всі учасники будуть поділені на команди, кожен відіграватиме свою роль у зйомці, й у підсумку команди представлять глядачам та журі свої короткометражні фільми.

Участь у кіношколі абсолютно безкоштовна, захід відбувається за підтримки Transcarpathian Film Commission та ьУкраїнського культурного фонду, Управління молоді та спорту Закарпатської ОДА.

Обмежень щодо жанру, сценарію, героїв стрічки немає. Учасники кіношколи вивчатимуть основи продюсування кіно, сценарну майстерність, режисуру кіно, художню постановку, операторську майстерність, художню майстерність, монтаж, звукорежисуру, кольорокорекцію.

Публічний показ короткометражок, зроблених під час роботи кіношколи, відбудеться у неділю, 18 серпня.

Оксана ЧОПАК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах