88427
09:47 2.082019

Мукачівський драматичний театр презентував українське мистецтво в Литві

Життя 2552

Днями колектив Мукачівського драматичного театру повернувся із творчих гастролей Литвою, де з 24 по 28 липня приймав участь у Міжнародному мистецькому проекті “Мости мистецтва”.

Мукачівські театрали під час Міжнародного фестивалю представили глядачам виставу “Князь Корятович”. Символічно, що вистава розповідає про історичну постать, спільну для України та Литви – князя Корятовича, володаря Мукачівського замку. Побачити це неймовірне історичне дійство, що заворожує світловими ефектами, акторською грою, сюжетними перипетіями та ефектною режисерською роботою, учасники та гості фесту мали змогу 27 липня у дворику Музею годинників у Клайпеді та 28 липня у легендарному Тракайському замку.

Фестивальні дні для мукачівців були насичені майстер-класами, обміном досвіду, спілкуванням з литовськими і українськими діячами культури.

Так, 25 липня головний режисер Мукачівського драматичного театру та режисер проекту “Мости мистецтва” Євген Тищук провів для литовських та українських акторів Майстер-клас “Метод театральної біомеханіки В. Мейєрхольда в сучасному сценічному мистецтві” у Палаці культури м. Тракай. 26 липня директор Мукачівського драматичного театру, арт-директор проекту “Мости мистецтва” Юрій Глеба та головний режисер Мукачівського драматичного театру та режисер проекту “Мости мистецтва” Євген Тищук у складі української делегації взяли участь у круглому столі у Центрі національних культур Клайпедського самоврядування (м.Клайпед, Литва), де обговорювали сучасний культурний простір України та Литви, тенденції та розвитку культури, обмінювались досвідом та здобутками.

Також мукачівські театрали у складі української делегації фестивалю “Мости мистецтва” прийняли участь у святкуванні традиційного свята моря “Klaipeda sea festival”. Мистецькою подією стала і масштабна хода вулицями міста в українських вишиванках.

Мукачево долучилося і до заснування бібліотеки українського літератури у Центрі національних культур Клайпедського самоврядування — директор Мукачівського драматичного театру Юрій Глеба від імені міста подарував новоствореній бібліотеці близько сотні книг, серед яких і закарпатська крайова література.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах