87171
10:13 11.072019

І знову прем’єра: у Хусті «Перемудрували» на славу. ФОТО

Життя 4499

Закарпатський обласний театр драми та комедії не перестає приємно дивувати своїх шанувальників. Ще не встигли влягтися емоції від неперевершеного Останнього танго в Хусті, як днями в театрі відбулася прем’єра музичної комедії-фарсу на 2 дії Перемудрували(за п’єсою Марка Кропивницького Пошились у дурні). Утім це зовсім нове, дещо осучаснене прочитання комедії від режисера-постановника В`ячеслава Давидюка.

Талановита гра акторів Василя Снітара, Анатолія Барни, Сергія Маслова, Миколи Шпеньовича, Аліси Смереки, Михайла Анишинця, Наталії Давидюк та Василя Бабича, неперевершений музичний супровід оркестру (музичний керівник Марія Волошин, керівник оркестру Олександр Локотош), яскрава сценографія та художнє оформлення Василя Штефуци, особливо у вбранні персонажів (художник по костюмах – Оксана Дорошенко) створює неповторну атмосферу та колорит вистави. У ній є все: і цікаво закручений сюжет, і любовні баталії, і кохання-зітхання, і чудовий гумор – кмітливі хлопці так “намудрували”, аби відбити собі коханих дівчат, що обвели навколо пальця своїх панів за допомогою незлого підступу.

“Ця легка за змістом музична комедія несе в собі прихований глибокий зміст, викриває вічні проблеми людства – жадібність, хитрість, недолугість, лицемірство та байдужість до світлого, щирого, доброго. Жанр “музична комедія-фарс” дозволяє не обмежувати політ фантазії у сценографії та вбранні персонажів, а навпаки навмисне гіперболізувати деякі елементи, акцентуючи увагу на потрібних деталях. Така форма вираження задає потрібний настрій, дозволяючи якнайкраще зануритись у веселу позитивну атмосферу і добре відпочити. Адже сміх продовжує життя…”, – ділиться задумом режисер-постановник В’ячеслав Давидюк.

І дійсно, у залі під час прем`єри постійно вибухав сміх, глядачі буквально ловили кожне слово й жест акторів, а по закінченні вистави обдарували їх справжньою овацією.

Наступними “Перемудрували” побачать поціновувачі театрального мистецтва у Львові, Дрогобичі та Стрию. Крім цієї вистави, хустяни покажуть і виставу-родзинку свого репертуару “Останнє танго в Хусті”. Тож побажаємо нашим митцям успішних гастролей!

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді розшукали маленького хлопчика
16:55
На Мукачівщині обрали запобіжні заходи двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та боєприпаси
16:27
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» закликає перевіряти інформацію про застосування графіків відключення електроенергії
16:03
Відбувся чемпіонат Закарпаття з класичних шахів
15:45
Майже 19 тисяч компаній переїхали по Україні від початку повномасштабної війни
15:31
Віктор Микита у Будапешті зустрівся із представниками Державного самоврядування українців Угорщини та лідерами української громади
15:11
Меморіальний парк села Чома ознайомлює школярів з життям древніх угорців
14:56
В Ужгороді поліція затримала зловмисника, який посеред вулиці пограбував чоловіка
14:38
У рідних стінах ужгородські «Карпати» досягли максимального результату
14:03
На Виноградівщині квітне величезна поляна диких орхідей
13:43
Всі новини